Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Advocaten: onmisbaar voor ondernemers

Advocaten: onmisbaar voor ondernemers

Geplaatst in: algemeen

Een advocaat is onmisbaar voor ondernemers: van MKB bedrijven tot ZZP’ers. Want iedere ondernemer kan wel eens rechtshulp nodig hebben. Maar wat maakt het hebben van een eigen advocaat nou zo belangrijk?

1. Meekijken bij juridische onderdelen

Iedere onderneming heeft met juridische onderdelen te maken, zelfs iets simpels als een factuur heeft juridische aspecten die goed nagekeken moeten worden. In dit geval kan het erg fijn zijn dat je een advocaat hebt die met je meekijkt wanneer dit nodig is.

2. Gerechtelijke procedures

Bij de meeste gerechtelijke procedures ben je verplicht om de hulp van een advocaat in te schakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een advocaat voor letselschade of een uit de hand gelopen conflict met een medewerker. Niet alleen is dit verplicht, maar het is als ondernemer ook ontzettend belangrijk om iemand te hebben die je van de nodige adviezen kan voorzien. Stel, iemand klaagt jouw bedrijf aan, dan wil je natuurlijk wel dat je op de juiste manier verdedigd wordt.

3. Hulp bij voorbereiding

Niet alle gerechtelijke procedures vragen om de bijstand van een advocaat. Maar het kan in dit geval toch erg handig zijn om een advocaat in de arm te nemen zodat deze voor je kan checken of alles via de regels verloopt en je kan ondersteunen in de voorbereidingen met betrekking tot de rechtszitting. Zo kan een arbeidsrecht advocaat in Utrecht je op de juiste manier informeren over alles omtrent het arbeidsrecht, en sta jij straks steviger in je schoenen.

4. Het opstellen van standaarddocumenten

Standaarddocumenten zoals een non-concurrentiebeding of ontslagbrief hoeven niet per se door een advocaat opgesteld te worden. Maar dit betekent niet dat de inzichten van een specialist onbelangrijk zijn: je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je ontslagbrief uiteindelijk ongeldig blijkt te zijn en dat er een gerechtelijke procedure volgt.

5. In geval van faillissement

Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar een faillissement kan zelfs de beste ondernemer nog overkomen. Wanneer hier sprake van is, is de hulp van een advocaat natuurlijk ontzettend belangrijk. Deze zorgt er niet alleen voor dat alles op de juiste manier afgehandeld wordt, maar ook dat jij als ondernemer wat ontzorgd wordt.

6. Even checken

Als laatste kan een advocaat je een erg fijne basis bieden om op terug te vallen en in gevallen van twijfel niet alleen uitkomst maar ook rust bieden. Twijfel je over een bepaalde procedure of komt een klant met een gerechtelijk stuk waar je niet zeker over bent? Dan kan je advocaat je direct van de nodige inzichten voorzien zodat jij in alle rust (en vrij van stress) verdere stappen kunt ondernemen.