Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Aandachtspunten voor het aanschaffen van achteruitrijcamera voor ondernemers

Aandachtspunten voor het aanschaffen van achteruitrijcamera voor ondernemers

Geplaatst in: mobiliteit

Sinds enkele jaren is de achteruitrijcamera een heuse trend geworden. Het hulpmiddel is niet enkel een luxe toevoeging in een voertuig, maar ook zeker essentieel. Het wordt immers steeds drukker in het verkeer. Steeds meer personen behalen hun praktijkexamen en krijgen een rijbewijs in handen. De drukte op de weg heeft helaas zijn nadelen. Er vinden namelijk steeds meer verkeersongelukken plaats.

Om een aanrijding te voorkomen, is de achteruitrijcamera een ideale toevoeging in de auto. Het apparaat biedt de bestuurder een beter overzicht van de situatie achter de auto, waardoor passerende voetgangers en voorbijrijdende fietsers tijdig gezien kunnen worden. Als bedrijf is het zeer interessant waar potentiële kopers naar kijken bij aanschaf van een achteruitrijcamera. Jij kunt immers goed inspelen op de gedachtegang van de kopers. In dit artikel geven wij vier punten waar potentiële kopers op letten bij aanschaf van een achteruitrijcamera set.

Grootte van de lenshoek

De lenshoek van achteruitrijcameras zijn zeer belangrijk. Hoe groter de lenshoek is, hoe meer de bestuurder van de omgeving kan waarnemen. Dit klinkt erg positief, aangezien een bestuurder graag niets over het hoofd wilt zien. Toch is een al te grote lenshoek ook niet verstandig. Indien de lenshoek te groot is, kan de bestuurder kleinere objecten minder goed waarnemen op het scherm. Zo zal een stoeprand of een paaltje niet duidelijk genoeg weergegeven worden.

In de meeste gevallen is het verstandig om een lenshoek tussen de 90 en 180 graden te kiezen. Daarbij geldt: hoe groter het voertuig, hoe groter de lenshoek.

Kwaliteit van het beeld

Niet enkel een te grote lenshoek, maar ook een slechte kwaliteit van het beeld kan leiden tot botsingen. Tijdens het inparkeren is het enorm belangrijk dat de bestuurder een duidelijk beeld heeft van de situatie achter het voertuig. Ook kleine details spelen hierbij een rol. Vaak speelt de prijs een grote rol in de kwaliteit van het beeld.

Nachtmodus

Sommige bestuurders zijn ook regelmatig in de nacht op de weg te vinden. Vooral personen die langere werkdagen maken of nachtdiensten werken zullen veel in de nacht rijden. Voor deze personen is het zeer belangrijk dat de achteruitrijcamera ook een nachtmodus heeft, zodat er ook een duidelijk beeld wordt weergegeven als het donker is buiten. Het inparkeren in de nacht is immers nog een stuk uitdagender dan overdag. Hoewel deze eigenschap zeer geliefd is, is nog lang niet iedere achteruitrijcamera voorzien van een nachtmodus.