Home » Ondernemersnieuws » startups » De 900 beste tools en resources voor jouw bedrijf in 5 lijsten

De 900 beste tools en resources voor jouw bedrijf in 5 lijsten

Elk van onderstaande websites is een handgekozen lijst van de beste tools en resources voor jouw bedrijf. Eigenlijk kun je al uit met één van deze bronnen. Van idee generatie, het uitkiezen van een domeinnaam en marktonderzoek tot de beste marketing tools, statistieken en leerplatformen. Elke categorie is vertegenwoordigd. Voor elke fase waarin je bedrijf verkeert, van startup tot multinational. Elk platform heeft meer dan 100 tools verzameld. Zo even snel geteld zijn er meer dan 900 waardevolle tools en bronnen te vinden via deze bronnen.

(door Joris Landkroon van Cliendo.nl; start-up in de zorgsector)

Startup Launchlist 

Als je een bedrijf of nieuw product lanceert is de Startup Launchlist een goed begin. Selecteer waar je informatie over wilt en over deze onderwerpen worden de beste artikelen verzameld. Ik heb er inmiddels zo’n 25 gelezen en ze zijn zeer de moeite waard.
https://startuplaunchlist.com

 

Startupstash 

Startupstash is de ultieme verzameling tools voor jouw bedrijf. Dit is de eerste echt succesvolle lijst der lijsten, met tools gericht op startups. Van hosting tot een Minimum Viable Product tools. Bedacht door mede-Amsterdammer Bram Kanstein.

http://startupstash.com/
Een kopie van StartupStash maar dan volledig gericht op Marketing is www.marketingstack.io 

 

Stacklist.com 

Stacklist interviewt succesvolle startups. In welke fase gebruikten ze welke tools? De website is zeer efficient ingericht. De beste tools kun je weergeven per bedrijf of per categorie. En er worden alternatieven gegeven als je één tool selecteert. Een beetje zoals Netflix recommendations, maar dan zonder Netflix en het heeft niets met video te maken.

Tenzij je Wistia gebruikt natuurlijk. Daarmee kun je precies zien hoe lang mensen jouw video’s kijken. Die en honderden andere tools vind je hier:

www.stacklist.com 

 

Growth Supply 

Overzichtelijke website met een verzameling gratis tools. Voor een gratis website, logo, facturen versturen (maar wel engels, dus probeer liever moneybird.nl). De marketing en design/development directory zijn uitgebreider dan de business tools.

http://growth.supply/free

 

Entrepreneur Tools 

Deze lijst werd oorspronkelijk voor studenten ondernemerschap aan de universiteit van Calgary gemaakt maar is zeer populair geworden voor ondernemers wereldwijd. Van mindmapping tot keyword resarch, e-mail marketing, polls creeeren, recruiting. It’s all there.

https://entrepreneur-tools.zeef.com/keyhanimo

 

Jouw tips

900 verschillende tools is harstikke leuk, maar we zijn natuurlijk vooral op zoek naar de aller allerbeste tools. Welke is jouw favoriet? Welke werkt ook goed in Nederland? En ken je een tool of zelfs een directory die hier nog niet bijstaat? Delen!