Home » Ondernemersnieuws » algemeen » 7 zakelijke apps voor op je Android smartphone

7 zakelijke apps voor op je Android smartphone

Geplaatst in: algemeen

Zakelijke apps worden steeds populairder. Handig omdat ze overal te gebruiken zijn en het werk eenvoudiger maken. Heb je een Samsung uit de Galaxy serie dan kun je allerlei zakelijke apps downloaden. Hier volgt hier een lijstje van zeven handige zakelijke Android apps die niet mogen ontbreken op je smartphone.

1. Skype

Door het wijdverbreide gebruik, is Skype natuurlijk onmisbaar als zakelijke app. Skype is een perfect communicatiemiddel. Een online vergadering, een gesprek met beeld en geluid, chat, of het versturen van een foto of document, met Skype kan het allemaal. Bovendien kun je met Skype op een goedkope manier naar vaste nummers bellen. Vooral interessant als je contacten in het buitenland hebt.

2. Camscanner

Deze app biedt de mogelijkheid om met de camera van je telefoon documenten te scannen. Of het nu gaat om een contract of om een visitekaartje de scan-app legt het allemaal haarscherp vast. Je kunt de afbeelding bijsnijden en de kwaliteit verbeteren. Hoewel de app gratis is te downloaden, is het aan te raden om de betaalde versie aan te schaffen. Deze biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om je eigen watermerk toe te voegen.

3. Microsoft Office Mobile

Werk je met Office dan misstaat deze app natuurlijk niet op je Galaxy smartphone. Excel, Word en PowerPoint heb je dan altijd binnen handbereik. Zo kun je op je mobiele telefoon bijvoorbeeld een presentatie nog even updaten, terwijl je onderweg bent.

4. Hootsuite

Dit is een erg handige app als je veel gebruik maakt van sociale media. Hootsuite bied je een dashboard waarop je verschillende sociale accounts kunt samenbrengen. Je hoeft dus niet steeds apart naar Twitter, Facebook etc. Een like of follow is op het dashboard snel gemaakt. Ook kun je een post van tevoren inplannen. Wel zo makkelijk als je bijvoorbeeld een bericht wilt plaatsen op een tijdstip dat je druk bent met andere werkzaamheden.

5. Expensify

Deze gratis app is speciaal ontwikkeld om je onkosten te declareren. De ingebouwde scanner maakt het makkelijk om bonnetjes te lezen en door te sturen. Ben je veel onderweg? Voer je route in met Google Maps en de app zorgt ervoor dat de route wordt geëxporteerd naar een overzicht dat vervolgens kan worden omgezet in een factuur.

6. Concur

Een app die ook geschikt is om uitgaven bij te houden is Concur. Niet alleen kun je er bonnetjes mee scannen en uitgaven invoeren, de applicatie biedt ook de mogelijkheid aan leidinggevenden om uitgaven goed te keuren. Ook is Concur goed te gebruiken bij het plannen van een reis als je alle afzonderlijke uitgaven wilt invoeren. Ook doet hij dienst als evenementenmanager. Voor een volledig gebruik van deze app moet je een betaald account bij Concur aanmaken.

7. Evernote

Notities maken in een pdf met Evernote is dat een fluitje van een cent. Ergens een gesproken commentaar bij plaatsen of een foto toevoegen ook dat is geen probleem. Natuurlijk ook prima geschikt om een memo te schrijven of aantekeningen te maken tijdens een vergadering.

Er zijn natuurlijk nog veel meer nuttige zakelijke apps in omloop. Selecteer een applicatie vooral op zijn bruikbaarheid, en bedenk of je hem echt nodig hebt. Vergeet ook niet naar de veiligheid te informeren en of je privacy wordt gerespecteerd.