Home » Ondernemersnieuws » ICT » 7 Belangrijke apps voor de ondernemer

7 Belangrijke apps voor de ondernemer

Geplaatst in: algemeen, ICT

Je moet onderzoek uitvoeren, beter samenwerken, verbeteren van communicatie, goederen verkopen, opvallen bij jouw fans, de tijd bijhouden en op de hoogte blijven van jouw accounts om maar een paar voorbeelden te noemen. Hoe kan je dit allemaal doen? Gelukkig is er overal wel een app voor. Hierna volgen de beste 7 apps die iedere ondernemer zou moeten downloaden om de dag zo efficiënt mogelijk te doorlopen.

1. Accompany

Accompany doet het nodige denkwerk vooraf, zodat je op de hoogte bent van de belangrijkste punten voor meetings. Voordat een meeting plaats vindt wordt er een beknopte samenvatting van dit denkwerk per email opgestuurd. Deze email bevat alle informatie die je nodig hebt om succesvol te zijn in iedere situatie. Accompany verbindt met jouw Google of Microsoft e-mailaccount, mobiele agenda, Facebook en Twitter account. De app bekijkt jouw persoonlijke data en leest door biografieën van online profielen en andere data om zo per contact waarmee je zit een korte samenvatting te maken.

2. Pocket

Dit is een app waarbij je heel makkelijk waardevolle artikelen, interessante video’s of andere content kunt opslaan om te lezen of bekijken op een later tijdstip. Wanneer je iets interessants vind sla je het op in de Pocket app. Vervolgens kun je zelfs zonder toegang tot internet deze bron bekijken op jouw telefoon, tablet of computer.

3. Slack

Slack is een team communicatie tool, waarbij groepen bij elkaar kunnen worden verzameld. Echter hou je wel alle communicatie op een plek. Informatie is direct beschikbaar en je hebt de mogelijkheid om te zoeken. Deze cloud-based app is begonnen als een interne tool gebruikt door een online game maker die niet meer bestaat. Tegenwoordig is Slack een van de snelst groeiende B2B applicaties die meer dan 4 miljoen actieve gebruikers heeft.

4. Motivation Daily & Positivity

Als je opzoek bent naar een app die je dagelijks motiveert om belangrijke doelen en dromen te verwezenlijken, dan is dit de app voor jou. Het heeft overzichtelijk en simpel format met perfecte quotes om jezelf gefocust te houden wanneer je het overzicht verliest. Of je nu gezondheid en fitness doelen hebt, een groot project op school of gewoon wat inspiratie nodig hebt, deze app helpt je over het dode punt heen.

5. Buffer

Buffer is een social media publishing tool die het process stroomlijnt om uit te reiken naar jouw fans op social media. Met deze app wordt het makkelijker om content in te plannen. Het zorgt er voor dat je zoveel mogelijk mensen kunt bereiken met elk bericht dat je post. Door een klik kan je content via verschillende sociale netwerken delen en wordt het bericht op het juiste tijdstip geplaatsts. Op deze manier kun je zo veel mogelijk volgers op de hoogte brengen van deze nieuwe content.

6. Salesforce 1

Dit is een app waarmee je direct in contact kunt komen met jouw klanten en jouw eigen bedrijf kunt beheren vanaf een telefoon. Alle klantinformatie is beschikbaar in een geïntegreerd platform, waardoor je een klant georiënteerd bedrijf kunt zijn en blijven. Hieronder valt: marketing, sales, customer service en business analysis. Dit geeft je een beter beeld van jouw klanten, waardoor je jouw bedrijf beter kunt beheren en slimmere keuzes kunt maken op elk moment en de locatie maakt hierbij niet uit doordat alles via de app loopt.

7. Square

Square verwerkt credit-card transacties. De grootte van je bedrijf maakt niet uit en het is erg makkelijk om te starten. Met Square kun je: Visa, MasterCard, American Express allemaal accepteren en dat voor een vaste prijs. Eenmaal aangemeld ontvang je een gratis kaart lezer. De nieuwste modellen kunnen zelfs chip kaarten lezen. Daarnaast kun je gebruik maken van een iPad voor in je winkel of kantoor. Met de Square Register app heb je andere krachtige tools tot je beschikking die je kunnen helpen jouw bedrijf te beheren..


Een eigen app

De hierboven genoemde apps kunnen jou als ondernemer verder helpen om de volgende stappen te maken. Zit je als ondernemer vol ideeen, dan je uiteraard ook overwegen zelf een app laten maken. De eerste zaken waar je dan vaak aan denkt zijn; wat zijn de kosten? Tegenwoordig zijn er legio mogelijkheden om in verschillende budget- en prijs klasses een app te laten ontwikkelen.  Voor ondernemers met development zijn er ook diverse mogelijkheden om zelf een app te maken.