Home » Ondernemersnieuws » algemeen » 6x tips voor het vinden van geschikte werkschoenen

6x tips voor het vinden van geschikte werkschoenen

Geplaatst in: algemeen

In sommige branches is het verplicht om werkschoenen te dragen. Deze speciale en stevige schoenen bieden je extra bescherming tijdens je werkzaamheden. Verplicht in branches zoals de bouw en constructie, maar ook een welkome aanvulling bij specifieke werkzaamheden zoals bijvoorbeeld boerderijwerk. Sta je op het punt nieuwe werkschoenen aan te schaffen? Met deze tips kies je gegarandeerd het juiste paar.

 1. Flexibiliteit
  Flexibiliteit is in iedere schoen belangrijk. Werkschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, maar niet alle opties bieden evenveel flexibiliteit. Afhankelijk van de branche waar je werkzaam in bent zijn er verschillende factoren waar jouw werkschoenen aan moeten voldoen. In veel gevallen is een goede flexibiliteit van groot belang – zeker wanneer je tijdens het werk veel in beweging bent of grote afstanden loopt. Een laag model is in dit geval beter geschikt dan een hoog model; hier kun je gemakkelijker in bewegen.
 2. Omgeving
  Je werkomgeving speelt een grote rol in het bepalen van de juiste werkschoen voor jou. Kies dus een schoen die bij jouw baan past. Heb je weinig flexibiliteit nodig en staat bescherming voorop, dan kies je een ander paar dan wanneer je volop in beweging bent tijdens je werkzaamheden. Iedere branche, baan en activiteit behoeft zo zijn eigen paar werkschoenen.
 3. Bescherming
  Zo heeft ook iedere schoen zo zijn eigen beschermingspunten. Werk je in de horeca in een keuken, dan zijn schoenen met stalen neuzen wellicht een goede optie – zo ben je altijd beschermd tegen vallende keukenmaterialen. Stalen of rubberen neuzen zijn ook aan te raden wanneer je bijvoorbeeld met grote dieren werkt, of in een offshore omgeving werkzaam bent. Heb je meer flexibiliteit nodig, dan kun je beter voor een verstevigde neus kiezen.
 4. Kwaliteit
  Goede werkschoenen missen hun effectiviteit wanneer ze niet van hoge kwaliteit zijn. Goedkoop is vaak duurkoop, zeker bij de aanschaf van werkschoenen. Kies voor werkschoenen van kwaliteit zoals bijvoorbeeld Schuurman-Schoenen. Zo weet je zeker dat jouw aanschaf een aantal jaar meegaat en de gewenste bescherming biedt.
 5. Pasvorm
  Neem de tijd om werkschoenen met de juiste pasvorm te kiezen. Probeer de schoenen met sokken van verschillende diktes. Heb je brede voeten? Kies dan voor een breder model. Je zal de schoenen veel gebruiken en het is dus van groot belang dat er geen drukplekken zijn. Kies de juiste maat en schaf nooit schoenen aan die net te strak of net te los zitten.
 6. Neem de tijd
  Neem vooral de tijd om de juiste beslissing te maken. De juiste werkschoenen gaan een aantal jaar mee – kies dus verstandig!