Home » Ondernemersnieuws » ICT » 5x Waarom je dus echt wel in de IT wilt werken

5x Waarom je dus echt wel in de IT wilt werken

Geplaatst in: ICT

Ben je al maanden op zoek naar een baan maar kun je de juiste, uitdagende job maar niet vinden? Of zijn alle goede posities in jouw branche al bezet? Misschien heb je ooit een baan in de IT overwogen, of misschien is de hele IT sector nog nieuw voor je. Maar het aantal IT vacatures liegt er niet om: de IT is een branche waar je echt wel in wilt werken. Waarom, dat vertellen we je hier.

 1. De vraag blijft groeien
  IT-specialisten hebben nog nooit zoveel keuze gehad. Of ze nu een directe baan zoeken en willen werken bij ciber of liever een jobcoach als tussenpersoon houden. Banen zijn er in de IT genoeg. Met de continue ontwikkelingen in de branche is er ook een continue vraag naar nieuwe mensen met nieuwe specialisaties. Software ontwikkelaars, analisten, webdevelopers of zelfs grafische designers zijn in heel Nederland meer dan welkom.
 2. Strategisch werken
  De continue ontwikkelingen in de IT branche zorgt voor vele investeringen in (nieuwe) technologie. Deze investeringen vragen om, inderdaad, meer handjes in de onderneming. Strategische jobs als de beveiliging van data opslag, communicatiemogelijkheden en online opslag van documenten worden door deze ontwikkelingen steeds belangrijker.
 3. Je hebt geen opleiding nodig
  Als IT-er heb je niet perse een diploma nodig. Nu geeft een diploma je natuurlijk een grotere kans op een job in deze sector, maar rolmodellen als Mark Zuckerberg en Bill Gates hebben ons duidelijk bewezen dat een diploma echt geen verplichting is.

  Wil je de kansen wat vergroten, dan hoef je ook niet direct fulltime terug naar school. Ook met een avondopleiding kun je de carrièrekansen in je toekomst vergroten.

 4. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe banen
  De digitalisering blijft toenemen en grenzen blijven vervagen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er ook continu nieuwe banen vrijkomen. De gevaren die deze organisaties lopen door de digitalisering moeten natuurlijk ingedekt worden. Om dit te doen, zijn er nieuwe mensen nodig in nieuwe beroepen. Zo kun je bijvoorbeeld ook gewoon als etisch hacker aan de slag gaan bij de grote namen in de IT wereld.
 5. Mannenwereld met vrouwelijk voordeel
  Waar de IT wereld vroeger echt een mannenwereld was, werken er nu net zo goed vrouwen in deze branche. Het feit dat er nog altijd meer mannen werkzaam zijn in de IT, zorgt natuurlijk weer voor een voordeel voor vrouwen. Meg Whitman en Ginni Rometty hebben zich niet voor niets naar de top gewerkt in wereldbedrijven Hewlett Packard en IBM.