Home » Ondernemersnieuws » ICT » 5 voordelen van een VPN voor bedrijven

5 voordelen van een VPN voor bedrijven

Geplaatst in: algemeen, ICT

Een Virtual Private Network (VPN) zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jouw apparaten en het internet. Met een VPN wordt al jouw internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel gestuurd, waar bij het eerst naar een externe server gestuurd wordt. Dit biedt extra beveiliging voor je gegevens, anonimiteit en de mogelijkheid om je echte locatie te verbergen en aan te passen. Dit brengt voordelen met zich mee voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven. We bespreken er vijf.

Beveiliging tegen hackers

Jouw bedrijfsgegevens zijn heilig. Daarom wil je dat ze zo goed mogelijke beveiligd worden alvorens je ermee aan de slag gaat over een internetverbinding. Een VPN zorgt voor versleuteling van je dataverkeer. Dat maakt toegang voor hackers en andere cybercriminelen een stuk ingewikkelder.

Thuiswerken veilig faciliteren

Dat medewerkers thuis willen of zelfs moeten werken is allemaal leuk en aardig, maar ze moeten natuurlijk wel kunnen inloggen op de bedrijfsomgeving om hun werk te kunnen doen. Maar je wilt natuurlijk wel dat dit om een veilige manier gebeurt waarbij je data niet onderschept kan worden. Een VPN faciliteert het veilig op afstand inloggen op een bedrijfsnetwerk.

Veilig op openbare netwerken

Misschien moeten jij of je medewerkers ook wel eens op pad voor het werk. Dan is het fijn als de tijd zo productief mogelijk besteed kan worden en er dus ook onderweg op wisselende locaties met openbare internetverbindingen gewerkt kan worden. Maar als er iets onveilig is, dan is het wel een openbare internetverbinding. Door een VPN te gebruiken, versleutel je echter alle gegevens die je het netwerk op stuurt. Ook gebruikersnamen en wachtwoorden. Dit maakt werken op een openbare plaats veilig. Zo kunnen de diensten van VPN aanbieders als Surfshark en NordVPN dus zeker van pas komen.

Afluisteren voorkomen

Niet alleen cybercriminelen kunnen interesse hebben in het verkrijgen van toegang tot jouw data. De overheid wil ook nog wel eens meekijken of meeluisteren bij bedrijven. Er wordt namelijk aanzienlijk meer afgeluisterd op het internet dan je wellicht zou denken. Met behulp van een VPN aan jouw zijde versleutel je jouw dataverkeer, waardoor afluisteren geen zin heeft.

Voldoen aan AVG-wetgeving

Ook als ondernemer heb je te maken met de AVG-wetgeving. Je moet toestemming van klanten krijgen om privégegevens zakelijk te gebruiken en op te slaan, maar je bent daarnaast ook verplicht om deze gegevens goed te vergrendelen. Een VPN helpt je op een eenvoudige manier om hier aan te voldoen.

Alle reden dus om als bedrijf het gebruik van een VPN serieus te overwegen. Ben je benieuwd wat de beste VPN aanbieder voor jou is, klik dan op de link!