Home » Ondernemersnieuws » detailhandel » 5 voordelen van een online kassasysteem

5 voordelen van een online kassasysteem

Geplaatst in: detailhandel

Heb jij naast jouw fysieke winkel ook een online webshop? Of heb je meerdere filialen verspreid door het land? Wat is dan de beste manier om alle gegevens hiervan bij te houden? Met een online kassasysteem ben je altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen jouw bedrijf. In deze blog vertellen wij jou 5 voordelen van online kassa software.

Data veilig opgeslagen in de cloud

Het eerste voordeel van een online kassasysteem is dat het werkt in de cloud. Dit maakt de software erg betrouwbaar. Er wordt namelijk altijd een back-up van al jouw gegevens gemaakt. Als er een storing is of wanneer jouw desktop crasht, hoef jij je dus geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw data. Ook gegevens uit het verleden blijven opgeslagen in de cloud. Deze gegevens kun je makkelijk terughalen.

Gegevens samenvoegen dankzij een online kassasysteem

Doordat de kassa software in de cloud werkt, kun je gegevens van meerdere filialen makkelijk samenvoegen en op elke locatie inzien. Je kunt ook de administratie van jouw webshop samenvoegen met de administratie van jouw fysieke winkel. Dat doe je door een koppeling te maken met je webshop software. De gegevens worden dan automatisch op elkaar afgestemd en bijgewerkt. Door een online kassasysteem heb je alle gegevens in één overzicht en kun je snel zien welke producten goed en minder goed lopen.

Altijd en overal toegang tot jouw kassa

Met een online kassa heb je altijd toegang tot al jouw data. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is een werkende internetverbinding. Je bent zelfs niet meer gebonden aan jouw desktop op kantoor. Tegenwoordig zijn er namelijk apps, waarmee je op jouw smartphone of tablet kunt werken. Met een kassa app kun je dus altijd en overal bij de gegevens van jouw kassa. Daarnaast kun je de gegevens toegankelijk maken voor andere medewerkers.

Koppel je kassa met andere software

Online software maakt het mogelijk om verschillende programma’s aan elkaar te koppelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koppeling van je kassasysteem met boekhoudsoftware of webshop software. Als er dan een product wordt verkocht, worden de gegevens automatisch verwerkt in je voorraad. Een ander voordeel is dat je met kassa software de gegevens van je klanten kunt bijhouden. Je weet onder andere precies wat ze in het verleden bij jou hebben gekocht. Daardoor kun je gerichte aanbiedingen naar jouw klant sturen, waardoor de kans op een aankoop groter is.

Betalingsmogelijkheden koppelen

Tot slot is het tegenwoordig erg eenvoudig om moderne online betaalmogelijkheden te integreren in je kassasysteem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PayPal of iDeal. Deze betaalmogelijkheden maken het voor jouw klanten makkelijk om te betalen. De betalingen gaan snel, veilig en makkelijk. Het resultaat is een tevreden klant, die niet snel zal afhaken tijdens het betalingsproces.

Profiteer van de voordelen en stap over op online kassa software

Ben jij overtuigd van de voordelen die een online kassasysteem jou kan bieden? Het is belangrijk dat je vooraf bedenkt wat jij precies van de software verwacht. Heb je het liefst een simpel kassasysteem, of wil je graag verschillende software aan elkaar koppelen? Bedenk voordat je de keuze maakt goed wat jouw bedrijf nu nodig heeft en wat je in de toekomst verwacht van het programma. Op die manier kom je tot de beste online kassa software voor jouw bedrijf.