Home » Ondernemersnieuws » algemeen » 5 tips voor startende horecaondernemers

5 tips voor startende horecaondernemers

Geplaatst in: algemeen

Voor veel mensen zit de horeca gewoon in het bloed. Het zijn dan ook deze rasechte horeca-fans die vaak een eigen zaak besluiten te starten. Maar als startende horecaondernemer moet je natuurlijk aan veel dingen denken. Wat heb je namelijk allemaal nodig voor de opstart van jouw horecazaak? We geven je een aantal handige tips.

 1. De locatie
  Ten eerste is het kiezen van de juiste locatie natuurlijk ontzettend belangrijk. Je hebt waarschijnlijk allang een concept in gedachten en weet ook al precies hoe je onderneming eruit komt te zien; maar wat is nu een goede locatie? Ga je midden in het centrum zitten, of past jouw concept beter in de randstad? En hoe zit het met de concurrentie? Je wilt jouw nieuwe concept natuurlijk niet naast een zaak zetten met exact hetzelfde idee. Daarnaast spelen ook zaken als bereikbaarheid natuurlijk een grote rol. Denk dus goed na over de locatie en doe voldoende onderzoek voordat je een keuze maakt!
 2. De reclamematerialen
  Je concept staat als een huis en je locatie is gekozen; tijd om vast over de reclamematerialen na te gaan denken. Je moet de start van jouw nieuwe zaak natuurlijk wel bekend maken. Zeker in het begin zullen er veel reclamematerialen nodig zijn; klanten kunnen niet ruiken dat er een nieuwe zaak geopend is. Zorg dus dat je voldoende flyers, posters en visitekaartjes klaar hebt liggen voordat je open gaat, en vergeet ook de online marketing zoals een website of zelfs een blog niet!
 3. De materialen
  Vervolgens is het belangrijk om stil te staan bij de materialen en apparaten die je allemaal nodig gaat hebben. Ga eerst op zoek naar een betrouwbare aanbieder die zich specialiseert in de horeca; Horecasupply bijvoorbeeld. Hier kun je direct gaan winkelen en alle items aanschaffen die jij nodig gaat hebben. Van je koffiezetapparaat tot je kassa; niets mag natuurlijk vergeten worden. Goedkoop is in veel gevallen duurkoop. Je wilt natuurlijk wel dat jouw nieuwe klanten terugkomen voor nog zo’n lekkere kop koffie!
 4. De keuken
  Een timmerman komt natuurlijk niet aan werk zonder een goede hamer. Zo komt jouw restaurant ook niet van de grond zonder de juiste kwaliteit producten in de keuken. Denk hierbij aan ovens van hoge kwaliteit, maar ook vleessnijmachines en andere belangrijke items. Ga eventueel met je toekomstige kok samenzitten om een inventaris lijstje te maken.
 5. Je producten
  Zorg ruim voor de opening ook voor een lijstje leveranciers van verse en eventueel zelfs lokale producten. Zorg voor een hoofdleverancier, maar ook voor een back-up leverancier in geval je hoofdleverancier even niet kan leveren.