Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » 5 tips om jouw nieuwe kantoor in te richten

5 tips om jouw nieuwe kantoor in te richten

Geplaatst in: huisvesting

Een nieuw kantoor; een nieuwe start! Een mogelijkheid om alles helemaal te doen zoals jij het wilt. Van de indeling van je kantoorpand tot de inrichting en decoratie. Maar hoe zorg je er nu voor dat je jouw kantoorpand direct op de juiste manier inricht, en waar moet je allemaal rekening mee houden? We geven je een aantal handige tips!

 1. Ga op zoek naar professioneel decoratiemateriaal
  Nu kun je jouw hele kantoor natuurlijk volhangen met leuke schilderijen van de rommelmarkt, maar het is natuurlijk veel effectiever om deze aan te passen op de onderneming en de huisstijl. Ga dus liever op zoek naar een handige aanbieder waar jij jouw posters en andere mogelijke decoratie zelf kunt laten printen. Door een online aanbieder te zoeken zoals Drukzo.nl brengt ook dit weer allerlei voordelen met zich mee. Zo kun je online direct zien waar je aan toe bent, weet je meteen welke (lage) prijzen je zal gaan betalen en heb je jouw items in no-time op de deurmat liggen. Hoef je geen tientallen afspraken in te plannen met die dure drukker om de hoek!
 2. Deel het efficiënt in
  Tijdens het inrichten van het kantoor is efficiëntie misschien wel een van de belangrijkste punten. De uiteindelijke indeling bepaalt natuurlijk of je wel of niet efficiënt te werk kunt gaan. Grote bureaus die de looproute naar een kopieerapparaat blokkeren zorgen bijvoorbeeld voor een minder efficiënte werkomgeving. Zorg er dus voor dat je medewerkers alles binnen handbereik hebben en makkelijk naar bepaalde locaties kunnen lopen. Liever kleinere bureaus en een paar extra kasten, dan grote bureaus en een gebrek aan ruimte.
 3. Blijf dicht bij je onderneming
  De uitstraling en huisstijl van je onderneming mogen ook op kantoor terug te zien zijn. Op deze manier draag je dezelfde boodschap uit; naar zowel je medewerkers op kantoor als de bezoekers die wellicht ooit langskomen. Laat je logo en huisstijl dan ook overal duidelijk terugkomen; van entree tot vergaderzalen.
 4. De juiste materialen
  Het gebruik van de juiste, veelal natuurlijke materialen, maakt een groot verschil. Houten kasten en bureaus geven natuurlijk een totaal andere sfeer dan metalen dossierkasten. Welke materialen je gebruikt hangt er maar net vanaf wat er bij je onderneming past.
 5. Open en natuurlijk
  Zorg er hoe dan ook voor dat de kantoorruimte open en aangenaam aanvoelt. Je kunt dit doen door zoveel mogelijk daglicht binnen te laten, middels planten de natuur naar binnen te halen en rustige kleuren te gebruiken.