Home » Ondernemersnieuws » algemeen » 5 tips om een zakelijke laptop optimaal te gebruiken

5 tips om een zakelijke laptop optimaal te gebruiken

Geplaatst in: algemeen, ICT

Bied jij jouw personeel de mogelijkheid om thuis te werken? Dan gebruik je waarschijnlijk laptops in plaats van vaste computers. Helaas kan niet iedereen even goed overweg met een zakelijke laptop. Als laptops relatief nieuw zijn binnen jouw bedrijf, is dit ongetwijfeld herkenbaar. Daarom zetten wij hier 5 tips om een zakelijke laptop optimaal te gebruiken op een rijtje.

 1. Koop een kwalitatieve zakelijke laptop

  Om zakelijke laptops optimaal te gebruiken, moet je allereerst degelijke apparaten kopen. Helaas kijkt menig bedrijf eerder naar de prijs dan de kwaliteit. Sommige goedkope laptops werken prima, maar dit is lang niet altijd het geval. Wil jij voorkomen dat je binnen de kortste keren nieuwe laptops moet kopen? Kies dan voor een Dell laptop. De laptops van dit merk worden door menig bedrijf gebruikt. Dit komt voornamelijk doordat ze snel zijn. Bovendien worden deze laptops doorgaans gemaakt van degelijke materialen, waardoor ze tegen een stootje kunnen.

 2. Kies voor een laptop met verwisselbare accu

  Als jouw personeel met laptops werkt, staan er mogelijk docking stations op kantoor. Wanneer iemand hier zijn laptop in klikt, is het apparaat aangesloten op de netstroom. Toch is het ook handig om lange tijd zonder stroom te kunnen, bijvoorbeeld als jouw personeel op locatie werkt. Je kunt in dat geval voor een laptop met verwisselbare accu kiezen. Sommige bedrijven geven hun personeel een extra accu, zodat zij eigenlijk nooit zonder stroom zitten. Zit je hier niet op te wachten? Dan is de Dell XPS 13 iets voor jou. Deze laptop heeft namelijk een batterijduur tot wel 22 uur. Jouw personeel kan hierdoor lange tijd met het apparaat werken zonder dat deze is aangesloten op de netstroom.

 3. Schoon zakelijke laptops regelmatig op

  Zijn de zakelijke laptops van jouw bedrijf traag? Dan belemmert dit jouw personeel in het uitvoeren van hun werkzaamheden. Op de lange termijn ondervind je hier als ondernemer ook nadelen van. Er wordt immers minder werk verzet, waardoor er minder geld in het laatje komt. Wil je dit voorkomen? Schoon zakelijke laptops dan regelmatig op. Laat alle laptops van jouw bedrijf bijvoorbeeld jaarlijks eenmaal onderhouden. Scan de apparaten daarnaast regelmatig op virussen, spyware en malware. Dit zorgt er namelijk ook voor dat zakelijke laptops minder snel werken.

 4. Werk in een veilige omgeving

  Veel bedrijven werken tegenwoordig met een beveiligd netwerk. Hier kun je bijvoorbeeld alleen op inloggen als je op kantoor bent. Als jouw personeel met laptops werkt, moet je ervoor zorgen dat zij ook op afstand in kunnen loggen op het netwerk. Gelukkig is dit tegenwoordig mogelijk. Zorg er alleen wel voor dat iedereen in een veilige omgeving werkt. Laat medewerkers bij voorkeur inloggen op het beveiligde netwerk van jouw bedrijf. Op deze manier is de kans op bijvoorbeeld hackers al een heel stuk kleiner.

 5. Laat de apparaten instellen door een professioneel bedrijf

  Er zijn bedrijven die laptops kopen en deze zelf instellen alvorens zij ze aan hun personeel geven. Op deze manier bespaar je geld, want je schakelt geen professioneel bedrijf in. Toch is het wel verstandig om zakelijke laptops in te laten stellen door een ICT-professional. Waarom? Omdat hij precies weet welke eisen ondernemers stellen aan een zakelijke laptop. Zo installeert een professional bijvoorbeeld altijd de juiste beveiliging op de apparaten. Stel zakelijke laptops daarom nooit zelf in, maar besteedt dit uit aan een professioneel ICT-bedrijf.