Home » Ondernemersnieuws » websites » 5 strategieën om je linkbuilding naar een hoger niveau te tillen

5 strategieën om je linkbuilding naar een hoger niveau te tillen

Wil je de vindbaarheid van de website door middel van SEO verbeteren? Dan zijn er vijf handige strategieën die je kunt toepassen om meer kwalitatieve backlinks naar je domein te verdienen. Door actief aan linkbuilding te doen, zorg je ervoor dat je autoriteit wordt verhoogd, waardoor Google je website beter waardeert. Dit kan er mede voor zorgen dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt. Hoe je betere backlinks verzamelt, lees je in dit artikel aan de hand van vijf strategieën.

Strategie 1: Schrijf skyscraper artikelen

“Skyscraper?”, denk je misschien. Dat klopt! Een skyscraper is een diepgaand artikel van minimaal 5000 woorden. Een toren van een artikel, dus. In zo’n artikel kun jij je expertstatus versterken en uitgebreid over een onderwerp schrijven. Wat we je adviseren, is om een populair onderwerp binnen jouw branche te kiezen waar je veel vanaf weet. Schrijf daar vervolgens een artikel van minimaal 5000 woorden over en promoot deze op je social media kanalen. Zorg natuurlijk wel voor een echt inhoudelijke tekst en ga niet schrijven om het schrijven.

Door deze waardevolle kennis te delen, word je beter beoordeeld door Google, wat je meer website bezoekers oplevert. Hoe meer mensen deze artikelen lezen, hoe vaker ze je als bron gebruiken bij hun artikelen. En dit zorgt voor meer backlinks naar jouw website. Eigenlijk sla je hiermee twee vliegen in één klap, dus.

Strategie 2: Houd het nieuws nauwlettend in de gaten

Op de hoogte van het laatste nieuws blijven, loont natuurlijk altijd als ondernemer. Zeker wanneer het nieuws binnen jouw branche betreft. Maar door op de hoogte te blijven van het nieuws, kun jij ook nieuws als (één van de) eerste naar buiten brengen. In het beste geval pikken andere media het nieuws van jou op, waardoor ze jou linken als bron. Dit zal je waardevolle backlinks opleveren.

Strategie 3: Zoek naar jouw merknaam

In tools zoals Ahrefs kun je onderzoeken welke websites jouw bedrijf benoemen in hun teksten, bijvoorbeeld in artikelen. Dit noemen we een ‘brand mention’. Lang niet altijd wordt er ook direct een link naar jouw website onder die ‘brand mention’ geplaatst. Perfecte kans voor jou dus om hier onderzoek naar te doen en de websites te benaderen om een link naar jouw website te plaatsen. Daarmee voeg je toch weer wat links aan je linkprofiel toe!

Strategie 4: Lijstjes, quizes en stappenplannen

Iedere branche is anders, maar deelbare content doet het altijd goed. Wanneer je gebruikmaakt van lijstjes, quizes, stappenplannen, infographics en video’s, maak je meer kans om viraal te gaan. En wanneer je viraal gaat, dan krijg je hele waardevolle backlinks van relevante bedrijven.

Strategie 5: Neem deel aan een podcast

Deelnemen aan een podcast is niet alleen waardevol om over jouw expertise te vertellen, het werkt ook voor linkbuilding. Wanneer je regelmatig te gast bent in een podcast word je vernoemd en dat levert, juist, meer backlinks op.

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad om linkbuilding in te zetten als onderdeel van jouw SEO strategie. Neemt het aantal bezoekers toe op je website? Onderschat dan ook niet de waarde van conversieoptimalisatie, om je website aantrekkelijk en overtuigend te maken voor bezoekers!