Home » Ondernemersnieuws » algemeen » 5 redenen om een privéchauffeur te hebben

5 redenen om een privéchauffeur te hebben

Geplaatst in: algemeen, mobiliteit

Veel mensen dromen ervan een privéchauffeur in dienst te nemen. Echter, de meesten denken automatisch dat dat het luxe is die onbetaalbaar is. Het lijkt iets te zijn voor rijke snobs, voor mensen die zoveel geld hebben dat ze gewoon niet weten wat ze ermee aan moeten. We zien een privéchauffeur dan ook iets dat eigenlijk alleen iets is voor directeurs van grote multinationals of ketens die miljoenenwinsten maken. Maar wist je dat ook ‘gewone’ ondernemers tegenwoordig steeds vaker een privéchauffeur in dienst nemen? Dat komt niet alleen omdat het steeds betaalbaarder wordt, maar ook omdat een privéchauffeur nog veel meer voordelen heeft voor ondernemers.

 1. Je kunt werken tijdens het rijden
  Vooral als je lange reistijden hebt van en naar klanten, kun je heel veel tijd besparen door tijdens het reizen te werken. Die uren kunnen heel waardevol zijn, omdat je normaal gesproken helemaal niets nuttigs kunt doen in de auto. Je kunt als je meer dan 2 uur per dag onderweg bent genoeg verdienen tijdens het rijden om de chauffeur te betalen én een mooie winst te maken!
 2. Ontspannen tijdens het rijden
  Ben jij als ondernemer altijd druk en gestrest, dan helpt het verkeer daar niet echt aan mee. Er is weinig frustrerender dan files, stoplichten, vervelende medeweggebruikers of asociale bumperklevers terwijl jij je best doet ontspannen te blijven. Dus… besteed je het rijden uit aan een privéchauffeur en kun je lekker zelf relaxen (of zelfs een dutje doen) tijdens je ​reistijd.
 3. Veilig rijden als je moe bent of wilt drinken
  Als je vaak naar klanten moet, als je veel lange uren maakt of als je ook ’s avonds aan de slag moet, is het fijn om een chauffeur te hebben. Dat geldt ook als je een borrel-avondje hebt of wat aan het netwerken bent met een gezellig drankje erbij. Je wordt keurig en veilig thuisgebracht door je chauffeur – ideaal als je gedronken hebt of als je eigenlijk te moe bent om te rijden.
 4. Je chauffeur doet allerlei klusjes
  Wil jij geen tijd meer verspillen aan tanken? Dan laat je dat gewoon doen door je chauffeur. Geen zin om door de wasstraat te gaan, maar wil je wel een keurige auto hebben als visitekaartje richting klanten? De chauffeur gaat wel even naar de wasstraat. Je chauffeur kan zelfs, mits je dat hebt afgesproken, de boodschappen voor je halen zodat je helemaal geen vervelende klusjes meer hoeft te doen.
 5. Belastingvoordeel en lage kosten
  Het loon voor je privéchauffeur valt natuurlijk onder je zakelijke uitgaven. Als zodanig worden deze uitgaven vaak in mindering gebracht op de inkomstenbelasting en kun je de BTW terugvorderen van de belasting. Verder is een privéchauffeur lang niet meer zo duur als vroeger. Zeker niet als je kiest voor een studentchauffeur!

Voor ondernemers kan een privéchauffeur ideaal zijn. Ook als je bedrijf (nog) niet zo groot is, heeft een privéchauffeur heel veel voordelen. Bovendien is het ook nog eens goed voor je uitstraling: als jij je laat rondrijden door een privéchauffeur is dat nog steeds een symbool van succes. Het kan dus ook een investering zijn om je bedrijf vooruit te helpen en een goede reputatie op te bouwen. Dit is allang geen luxe meer die alleen is weggelegd voor de rijkste directeurs van Nederland: elke ondernemer kan zich een privéchauffeur veroorloven!