Home » Ondernemersnieuws » webwinkel » 4 zaken waar je nooit op mag besparen met je webshop

4 zaken waar je nooit op mag besparen met je webshop

Geplaatst in: webwinkel

Veel webshops schommelen mee met de trends, gedragspatronen en de pieken en dalen van de consumentenindustrie. Wat het ene moment hip en trending leek te zijn is een volgend moment alweer vergeten of absoluut not-done. Het is niet altijd gemakkelijk om je hoofd boven water te houden in deze altijd veranderende online wereld.

Nu wil je natuurlijk te allen tijde zoveel mogelijk omzet draaien met je webshop. Een flinke kostenbesparing kan zeker bijdragen aan de hoeveelheid uiteindelijk overgebleven omzet. Toch zijn er een aantal zaken waar je nooit op mag besparen met je webshop.

 1. Hosting
  Een goede host is van levensbelang, zeker voor een grote, drukbezochte webshop. Niet alleen zorgt de juiste host voor een goede snelheid, het heeft ook nog eens invloed op je Google resultaten. Je kan gebruik maken van een standaard pakket op een gedeelde server of je hosting helemaal in eigen hand nemen. Zo kun je met Argeweb VPS hosting gebruik maken van je eigen virtuele server. Je kiest zelf of je deze op Linux of Argeweb Windows VPS laat draaien en selecteert ook zelf het uiteindelijke besturingssysteem.
 2. Domeinregistratie
  Een professionele uitstraling is vooral bij een webshop van groot belang. Een eigen domein is dan ook een uiterst belangrijke investering. Zou je zelf liever online shoppen bij een oorbellenshop.wixsite.com/wix, of op een eigen www.oorbellenshop.nl domein? De kosten zijn relatief laag maar het verschil is groot. Je zou ook gerelateerde domeinen aan kunnen schaffen. Zo komt de consument ook bij een typefoutje gewoon op jouw webshop terecht.
 3. Tekstuele content
  Heb je jouw webshop al eens door een professional laten bekijken? Misschien zijn jouw teksten wel niet zo scherp als je zelf denkt of kun je de SEO resultaten boosten met een wekelijks blog artikel. Huur een freelance professional in en ga eens te rade bij andere online ondernemers om de content op jouw pagina te optimaliseren. Een freelance marketeer kan je bij alle stappen in dit proces helpen. Deze kan de SEO resultaten verbeteren, de teksten controleren en het gebruiksgemak van jouw website eens onder de loep nemen.
 4. Beeldmateriaal
  Zijn de foto’s van jouw artikelen in high def, of heb je ze even snel geschoten met je oude Nokia toestel? Een goede foto straalt professionaliteit uit. Probeer het gebruik van de ‘standaard’ stock foto’s te vermijden en huur eventueel een freelance fotograaf in om eenmalig kwalitatief goede foto’s te maken van jouw producten.

Mis jij nog zaken waar je nooit op zou mogen besparen met je webshop? Laat het weten via de reacties!