Home » Ondernemersnieuws » financiën » 4 voordelen van het aanbieden van verschillende betaalopties

4 voordelen van het aanbieden van verschillende betaalopties

Geplaatst in: algemeen, financiën

Betaling

Bij het runnen van een onderneming zijn er veel zaken om over na te denken. En een van de belangrijkste elementen is hoe je betalingen van klanten wilt aanvaarden. Het is namelijk essentieel dat klanten eenvoudig kunnen betalen, want enkel zo komt er voldoende geld in het laatje. Het aanbieden van diverse betaalopties kan jouw onderneming een flinke boost geven, onder meer door het bereik te vergroten. Maar er zijn meer voordelen. Hieronder ontdek je de vier belangrijkste.

1. Geniet van een groter bereik

Door verschillende betaalopties aan te bieden, kan je je bereik op een doeltreffende manier vergroten. Met een mobiele pinautomaat kun je bijvoorbeeld op externe locaties betalingen aanvaarden, zoals op de markt of in een pop-upwinkel in een winkelcentrum. En als je ook cryptobetalingen aanvaardt, zal je misschien wel crypto-investeerders over de vloer krijgen. Je bereikt op deze manier nieuwe klanten die bepaalde betaalopties omarmen en die misschien niet altijd contant geld op zak hebben. Dit vergroot jouw kans op extra omzet.

2. Flexibiliteit, gemak en vertrouwen

Het is zeker niet zo dat je meteen hoeft vast te zitten aan langdurige verplichtingen. Er zijn steeds meer providers die flexibele betaaloplossingen aanbieden. Als je bijvoorbeeld slechts één keer per jaar op een beurs staat, kun je een mobiel pinautomaat huren. Je kunt dus heel flexibel extra betaalopties aanbieden. Door meerdere betaalopties aan te bieden, straal je bovendien betrouwbaarheid uit. Klanten voelen zich namelijk meer op hun gemak wanneer ze kunnen kiezen voor hun favoriete betaalmethode en dat kan hun loyaliteit ten opzichte van jouw merk of bedrijf versterken. En uiteraard vergroot ook dat de kans op een transactie.

3. Snelle en veilige transacties

Contant geld biedt eigenlijk vooral nadelen. Transacties gaan niet snel, omdat het geld moet worden geteld en verwerkt. Bovendien houdt het risico’s in, omdat je kan worden overvallen of omdat een medewerker geld uit de kassa kan stelen. Met diverse digitale betaalopties bedien je elke potentiële klant, of zij nu met een pas, mobiele telefoon of smartwatch willen betalen, en maak je het afrekenproces veiliger en sneller. En dit laatste is vooral voordelig tijdens piekuren of bij drukke evenementen. Zo kun je dan in minder tijd meer klanten bedienen en lange wachtrijen voorkomen.

4. Minder risico op fouten

Door minder afhankelijk te zijn van contante betalingen, verlaag je het risico op verliezen door tel- of wisselfouten. Ook fouten in je boekhouding kan je op deze manier voorkomen, omdat de transacties automatisch worden verwerkt. En het geld wordt rechtstreeks naar je bankrekening overgemaakt, waardoor de administratie ook nog eens overzichtelijker wordt.