Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » 4 verschillende vlaggen om je bedrijfspand mee te markeren

4 verschillende vlaggen om je bedrijfspand mee te markeren

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Als bedrijf wil je gezien worden in het straatbeeld. Je wilt dat mensen jouw pand of winkel kunnen herkennen en het oog erdoor aangetrokken wordt. Om dat te bereiken, kun je verschillende soorten vlaggen die je kunt laten bedrukken met je bedrijfslogo gebruiken. We bespreken vier verschillende vlaggen om je bedrijfspand mee te markeren.

Beachflag

Een beachflag hoeft niet per se op het strand te staan, hij kan op een uitnodigende manier de ingang van jouw bedrijfspand of winkel markeren. Een beachflag staat doorgaans op een voet of wordt vastgezet in de grond. De vlag staat recht overeind en is (grotendeels) rechthoekig van vorm. Beachflags zijn tegenwoordig behoorlijk in trek en hebben het voordeel dat ze gemakkelijk naar binnen te verplaatsen zijn.

Druppelvlag

Wil je een variatie op de beachflag om wat af te wijken van een standaard vorm? Dan kun je kiezen voor een druppelvlag. Deze komen in grote lijnen overeen met een beachflag, maar loopt onderaan in een punt. Zo krijgen deze vlaggen de vorm van een druppel. Het is wel een klein beetje lastiger om een ontwerp in te passen op een druppelvlag.

Baniervlag

Wil je een vlag bedrukken die geen speelbal van de wind wordt, maar juist altijd leesbaar is? Kies dan voor een baniervlag. Deze rechthoekige vlag kan aan beide zijn vastgemaakt wordt en aan de gevel van je pand prijken als uitstekend element. Of in het geval van een bedrijfspand (in plaats van een winkel) met eigen terrein eromheen kun je een baniervlag ook hoog in een rechtop staande mast plaatsen.

Kioskvlag

Wil je een wat meer traditionele vlag om aan de gevel te bevestigen, overweeg dan een kioskvlag. Deze bevestig je aan een korte mast die je in een houder aan de gevel van het pand plaatst. Vanuit dit diagonale perspectief hebben kioskvlaggen een rechte onderkant die parallel loopt aan de grond. Dat biedt de mogelijk om je bedrijfslogo op manier aan te laten brengen op de vlag zodat deze ook parallel aan de grond loopt, waardoor hij makkelijker af te lezen is. Het voordeel van een kioskvlag ten opzichte van een traditionele vlag, is dat de wind er wat minder mee kan spelen.

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen tussen deze vlaggen. In bepaalde combinaties kunnen ze elkaar uitstekend aanvullen. Zo zorg je er alleen maar voor dat je bedrijfspand of winkel nóg beter opvalt in het straatbeeld.