Home » Ondernemersnieuws » algemeen » 4 tips voor een workation in Spanje

4 tips voor een workation in Spanje

Geplaatst in: algemeen

Spanje is een geweldig land om te naartoe te gaan voor een werkvakantie, ook wel ‘workation’ genoemd. Het is een land met een fascinerende cultuur, prachtige stranden, heerlijk eten en geweldig weer. Bovendien is het een veilig land met talloze mogelijkheden.

Overweeg je ook om op afstand te werken vanuit Spanje? Dan vind je hieronder een aantal bestemmingen die je de werkruimte kunnen bieden die je nodig hebt. Deze locaties hebben een fantastisch klimaat, bieden infrastructuur van topniveau en directe verbindingen met de belangrijkste Europese steden.

Neem afscheid van de stress van je dagelijkse routine en ontdek een van de volgende mooie plekken, terwijl je ook nog eens geld verdient:

Canarische eilanden

Heb je er ooit van gedroomd om naar het paradijs te verhuizen? Dan heb je je misschien een eiland voorgesteld, zoals deze Spaanse archipel, bestaand uit acht eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan. 

Je zult verliefd worden op de vulkanische landschappen, de stranden, de oude laurierbossen, de nationale parken, de heldere lucht en de ideale temperaturen. De Canarische eilanden staan namelijk bekend als eilanden van de eeuwige lente!

Op elk van de eilanden vindt je daarnaast snelle internetverbindingen en tal van gedeelde kantoorruimtes voor coworking. Hier kun je andere professionals ontmoeten en je creativiteit ontwikkelen. 

Wil je tijdens je workation ook wat van de eilanden ontdekken? Maak dan tegelijkertijd een fly drive naar Spanje en trek er in je vrije tijd op uit met de auto!

De Balearen

We gaan nu van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee en wel naar de prachtige Balearen: een ​​andere perfecte omgeving voor elke Digital Nomad die op zoek is naar een rustiger leven. 

De bestemmingen om uit te kiezen zijn eindeloos, met onder meer Palma de Mallorca, met sterke internetverbindingen en alle voorzieningen van een grote stad, maar ook sprookjesachtige dorpjes als Sóller, Deià en Valldemossa.

Het komt steeds vaker voor dat de hotels op deze eilanden all-inclusive zijn of dagverblijven aanbieden, inclusief ruimtes voor werken op afstand. In Palma de Mallorca bijvoorbeeld, vind je tal van plekken voor coworking, zowel in modieuze wijken als in het stadscentrum.

Regio Valencia

Gecombineerd met het aangename klimaat van de Middellandse Zee, vind je aan dit deel van de Spaanse kust drie steden die allemaal geweldige opties zijn voor een workation. 

Ten eerste is er Valencia. Deze grote stad beschikt over stranden en geweldige culturele bezienswaardigheden. Daarnaast bied het goede verblijfplaatsen voor langdurig werk, evenals gedeelde coworking-kantoorruimtes met vergaderruimtes. 

Iets verder naar het zuiden, in de regio Alicante en ook direct aan het strand, liggen de steden Alicante en Benidorm, die beide meer dan 300 dagen zon per jaar genieten en goed verbonden zijn met andere Europese landen. Ook perfecte workation bestemmingen dus!

Andalusië

Het zuiden van Spanje, dat al een populaire vakantiebestemming was dankzij het goede klimaat en de vele erfgoedsteden, is ook een geweldige optie geworden om op afstand te werken. De stad Malaga heeft bijvoorbeeld het Malaga WorkBay-project gelanceerd, waar je alles te weten kunt komen over de coworking-kantoorruimtes en activiteiten na het werk. 

Als je naar Andalusië besluit te gaan kun je ook gebruik maken van de ‘zachte landing’-maatregelen, die je helpen bij het zoeken naar accommodatie en kantoorruimtes, het invullen van contracten of het verkrijgen van de nodige documentatie. 

Op je vrije dagen kun je door Andalusië reizen of zelfs een seizoen doorbrengen in andere kustgebieden die ook grote en innovatieve werkruimtes bieden. Onder andere Zahara de los Atunes in Cadiz is een aanrader.

Zoals je ziet is Spanje dus een topkeuze als je besluit om te gaan werken vanuit het buitenland. Lees je goed en in bereid je optimaal voor. Aan deze bestemmingen zal het niet liggen!