Home » Ondernemersnieuws » algemeen » 4 tips om Sinterklaas te vieren op het werk

4 tips om Sinterklaas te vieren op het werk

Geplaatst in: algemeen

Het lijkt misschien nog ver weg, maar voordat je het weet beginnen de donkere maanden weer. Dat betekent ook dat de feestdagen weer dichterbij komen. De komst van de Goedheiligman is in Nederland natuurlijk altijd een groot feest. Zowel voor groot als klein. Hoe leuk is het dan om deze gelegenheid aan te grijpen en iets fijns met de medewerkers te doen? Als je dat dit jaar van plan bent, is het goed om nu al de nodige voorbereidingen te treffen. Er valt immers genoeg te regelen. Maar hoe pak je dit precies aan? Waar moet je aan denken? Hieronder vind je vier handige tips.

1. Een cadeau voor de medewerkers

Het is heel belangrijk om je medewerkers af en toe in het zonnetje te zetten en tussendoor met iets te verwennen. Dit geeft aan hoe dankbaar je bent en dat hun werk niet ongezien blijft. Als medewerkers zich gewaardeerd voelen, zullen ze over het algemeen ook veel productiever zijn. Daarom is een sinterklaascadeau personeel helemaal geen gek idee. Dat hoeft bovendien ook geen groot cadeau te zijn. Het gaat om het gebaar. Een mooie chocoladeletter is al ontzettend leuk om te krijgen én om te geven.

2. Organiseer iets voor de kinderen

Hebben veel medewerkers jonge kinderen? Dan is het ook leuk om iets specifiek voor de kinderen te organiseren. Regel gezamenlijk kleine cadeautjes voor de kinderen, laat iemand zich verkleden als Sinterklaas of regel er één en enkele pieten. Maak er echt een mini-feestje van. Dat zorgt er niet alleen voor dat de kinderen zich enorm vermaken, maar zal ook heel prettig zijn voor de medewerkers. Zij voelen niet alleen zichzelf gezien, maar merken ook dat hun gezin bij het bedrijf hoort.

3. Zelfgemaakte surprises

Heb je een niet al te groot bedrijf? Dan is het ook leuk om lootjes te trekken en voor elkaar surprises te maken en een kleinigheidje te kopen. Dat versterkt de sfeer op kantoor. Hoe beter men met elkaar samen kan werken en hoe hechter het team is, hoe beter het werk ook zal gaan. Dit is dus ook voor jou als ondernemer een absolute win-win situatie.

Zorg er wel voor dat je het feest op het juiste moment organiseert. Er zullen veel medewerkers zijn die dit op 5 december ook thuis vieren. Zeker zij die jonge kinderen hebben. Probeer het feest dus waar mogelijk te vervroegen of iets later te vieren. Houd rekening met elkaar.

4. Pas op met een gedicht

Bij Sinterklaas horen ook gedichten. Zorg er echter wel voor dat de gedichten leuk blijven. Het zal niet de eerste keer zijn dat een gedicht wordt gebruikt om een klein steekje onder water te geven. Spreek daarom met iedereen af dat er in elk gedicht enkel positief wordt gesproken. Zo voorkom je een oncollegiale situatie, waarbij het feest juist problemen zal geven.

Is rijmen niet je sterkste kant? Dan zijn er online verschillende tools te vinden. Je vult een woord in en krijgt direct een groot aantal rijmwoorden te zien. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om een gedicht te maken.