Home » Ondernemersnieuws » websites » 4 redenen waarom online marketing zo belangrijk is

4 redenen waarom online marketing zo belangrijk is

Een goede marketingstrategie is van groot belang om een bedrijf succesvol te maken, om de simpele reden dat je doelgroep van je bestaan op de hoogte moet zijn en regelmatig geprikkeld moet worden door jouw zichtbaarheid. Traditioneel gebruik(t)en we daarvoor advertenties in kranten en televisie- en radioreclames, om een paar voorbeelden te noemen. Maar anno 2021 is juist online marketing belangrijk. We bespreken vier redenen waarom dat zo is.

Online vindbaarheid

Je online vindbaarheid is cruciaal in deze tijd. De meeste mensen zijn in het bezit van een smartphone en maken de hele dag door op allerlei manieren gebruik van het internet, of dat nu het lezen van hun social media, het opzoeken van informatie of online winkelen is. Om deze reden is het cruciaal voor het succes van je bedrijf dat jij op die momenten gevonden en gezien wordt. Zaken als Search Engine Optimisation (SEO) en Search Engine Advertising (SEA) spelen hierbij een belangrijke rol. Een professioneel online marketingbedrijf als Aspen Digital kan je hierbij van dienst zijn.

Interactie met je doelgroep

Traditionele vormen van marketing zoals televisiereclames en gedrukte advertentie zijn altijd eenrichtingsverkeer. Je zendt je boodschap uit, maar je hebt geen interactie met de doelgroep die je probeert te bereiken. Dit terwijl je doelgroep informatie bezit die voor jou cruciaal is, namelijk waar ze precies behoefte aan hebben. Wanneer je aanwezig bent op sociale media als Facebook, Twitter en Instagram, heeft je publiek de mogelijkheid om te reageren op jouw posts. Zo verklein je de afstand tussen het bedrijf en de doelgroep, kun je investeren in de relatie met je doelgroep en je oor te luisteren leggen voor informatie die je anders alleen met een doelgroeponderzoek te weten gekomen zou zijn.

Lage drempel

Goede online marketing verlaagt de drempel voor mensen om directe actie te ondernemen. Zo kunnen ze je met een druk op de knop bellen zonder het telefoonnummer te hoeven opzoeken of staan ze binnen enkele klikken op je bestelpagina. Vervolgens is het integreren van eenvoudige betaalmethodes (zoals iDEAL) ook een belangrijke factor in het verlagen van die drempel. Het ondernemen van actie stimuleer je door call-to-actions te integreren in je online uitingen.

De concurrentie doet het ook

Naast de voordelen die online marketing met zich meebrengt, is het ook bittere noodzaak om de simpele reden dat je concurrenten er ook gebruik van maken. In de wetenschap dat ‘online’ tegenwoordig een grote rol speelt in het verkopen van producten en diensten, kun je dus niet achterblijven, want dan word je eenvoudig voorbij gestreefd door je concurrenten.

Onderschat dus niet het belang van je online aanwezigheid als bedrijf en zorg dat je dit tot op de puntjes in orde hebt. Het is een belangrijke sleutel voor het succes van je bedrijf.