Home » Ondernemersnieuws » financiën » 4 redenen waarom factoring voor een ZZP’er een goede beslissing

4 redenen waarom factoring voor een ZZP’er een goede beslissing

Geplaatst in: administratie, financiën

Als ZZP’er heb je wellicht wel gemerkt dat opdrachtgevers zich bijna nooit aan de afgesproken betaaltermijn houden. Het is niet alleen erg vervelend om steeds maar weer betalingsherinneringen te sturen, het is ook nog eens ontzettend zonde van je tijd. Wellicht is het tijd om voor factoring te kiezen?

ZZP factoring

Als zelfstandig ondernemer heb je natuurlijk helemaal geen zin om langer dan nodig te wachten op je uitbetalingen. Maar helaas gebeurt het vaker dat je achter je centen aan moet zitten dan dat je tijdig betaald wordt. ‘Hoort erbij’? Zeker niet, want het kan ook anders. Door te kiezen voor ZZP factoring ben je hier voorgoed vanaf. Hoe het werkt? Simpel: laat een factoringbedrijf jouw debiteurenbeheer overnemen, waarna zij jou ervan verzekeren dat je je geld binnen een X-aantal uur op je rekening hebt staan.

4 redenen om te kiezen voor factoring als ZZP’er:

 1. Sneller geld = minder geldzorgen = meer tijd
  Het fijnste voordeel aan facturen verkopen: je krijgt razendsnel betaald. Hoe snel precies hangt natuurlijk af van de factormaatschappij, maar dát je sneller betaald wordt dan wanneer je rechtstreeks naar je klant factureert is 100% zeker. Via een factormaatschappij is dit namelijk meestal al binnen 24 uur! Dat je snel betaald krijgt is niet alleen heel praktisch, maar ook nog eens heel geruststellend. Doordat je het debiteurenbeheer volledig uit handen geeft aan een betrouwbare organisatie kun jij je geldzorgen parkeren en je volledig richten op je passie: ondernemen!
 2. Jij blijft zelf de controle houden
  Overigens betekent het niet dat je zelf niet meer de touwtjes in handen hebt als je je debiteurenbeheer uit handen geeft. Jij kiest namelijk zelf welke klanten wel of niet via factoring betalen. Ook hoef je niet bang te zijn voor gevaarlijke addertjes onder het gras, zoals omzetverplichtingen en doorlopende kosten.
 3. Respectvol naar je klanten toe
  Ook hoef je niet te vrezen dat je zorgvuldig opgebouwde klantenbestand om zeep wordt geholpen zonder dat je het doorhebt. Wanneer je een professioneel factoringbedrijf uitkiest zal er respectvol met je klanten om worden gegaan.
 4. Kredietcheck van potentiële opdrachtgevers
  Tot slot hoef je niet bang te zijn dat je in zee gaat met opdrachtgevers die eigenlijk geen ruimte hebben om jou tijdig te betalen. Het factoringbedrijf geeft je namelijk de optie om een kredietcheck uit te voeren bij (potentiële) opdrachtgevers.