Home » Ondernemersnieuws » detailhandel » De 4 grootste voordelen van contactloos betalen

De 4 grootste voordelen van contactloos betalen

Geplaatst in: detailhandel

De meeste mensen die tegenwoordig een aankoop doen, rekenen deze af met hun pinpas. Dit gebeurt niet alleen online, maar ook in fysieke winkels. Wie in een fysieke winkel aan de kassa pint, kan dit altijd contactloos doen. Contactloos betalen behoort altijd tot de mogelijkheden en ieder pinapparaat aan de winkelkassa is van deze optie voorzien. Contactloos betalen brengt een aantal voordelen met zich mee. Daarom zetten we hier 4 redenen op een rijtje om contactloos betalen aan te bieden in je winkel.

1. Efficiënt

Het grootste voordeel van contactloos betalen is natuurlijk dat het zeer snel en efficiënt is. Jouw klanten hoeven hun pinpas namelijk alleen maar tegen het pinapparaat aan te houden. Als het om een klein bedrag gaat, wordt de betaling vrijwel direct afgehandeld. Gaat het om een groter bedrag? Dan kan het zijn dat de pincode ingetypt moet worden. Doordat contactloos betalen snel gaat, kost betalen jouw klanten minder tijd. 

2. Veilig

Je biedt contactloos betalen overigens niet alleen maar aan om jouw klanten tegemoet te komen. Als ondernemer pluk je er namelijk ook de vruchten van. Waarom? Omdat contactloos betalen veiliger is dan contant betalen. Door het jouw klanten makkelijker te maken om te pinnen, betalen zij niet snel meer met contant geld. Het gevolg hiervan is dat je minder munt- en briefgeld in de kassa hebt. Voor overvallers is het hierdoor minder interessant om jouw winkel te beroven. 

3. Goedkoop

Kunnen klanten contactloos betalen in jouw winkel? Dan brengt dit voor jou financiële voordelen met zich mee. Dit is vooral zo als we de kosten van pinbetalingen vergelijken met de kosten van contante betalingen. Omdat we de laatste jaren meer en meer zijn gaan pinnen, zijn contante betalingen alleen maar duurder geworden. Dit komt bijvoorbeeld doordat je meer betaalt voor het storten van geld. Ook het kopen van wisselgeld kost inmiddels aanzienlijk meer. 

4. Meerdere mogelijkheden

Bied je contactloos betalen aan in jouw winkel? Dan kunnen klanten niet alleen met hun pinpas betalen. Er kan tegenwoordig namelijk ook contactloos betaald worden met behulp van een smartphone of smartwatch. Dit is vooral ideaal voor mensen die hun portemonnee regelmatig vergeten. Omdat je een telefoon eigenlijk altijd bij je hebt, kun je zelfs betalen als je jouw pinpas thuis hebt laten liggen. Contactloos betalen met je smartphone kan overigens alleen als je jouw bankrekening gekoppeld hebt aan je telefoon. Betalen gaat op dezelfde manier als met een pinpas. Je houdt je telefoon tegen het pinapparaat aan en het bedrag wordt van jouw rekening afgeschreven.