Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » 4 opties als je op zoek bent naar een meer prestigieuze bedrijfslocatie

4 opties als je op zoek bent naar een meer prestigieuze bedrijfslocatie

Geplaatst in: huisvesting

Zoek jij een prestigieuze bedrijfslocatie voor je bedrijf, bijvoorbeeld kantoorruimte in Amsterdam? Dat kan een hele uitdaging zijn. Daarom is het verstandig om de verschillende opties die je hebt te overwegen. We bespreken er vier.

Bouwen op een betere locatie

Gaat het zo goed met je bedrijf dat je uit je voegen barst? Dan kun je je het wellicht permitteren om je eigen bedrijfspand te bouwen. Het grote voordeel hiervan is dat je het gebouw helemaal kunt afstemmen op je eigen wensen. Ook heb je meer vrijheid in het kiezen van de locatie dan wanneer je een bestaand pand betrekt. Wel is het zo natuurlijk dat ruimte schaars is en de beste locaties erg duur kunnen zijn. Maar als een toplocatie je business alleen maar verder stimuleert, kan het een investering zijn die zeker de moeite waard is.

Business center

Wil je liever huren dan bouwen en kun je geen geschikt leegstaand pand vinden op een gunstige locatie wat je in z’n geheel kunt betrekken, dan is gebruikmaken van een business center een interessante optie. Dit is een pand waarin meerdere bedrijven gevestigd zijn en waar je gemeubileerde kantoorruimte kunt huren. Daarnaast kun je gebruikmaken van aanvullende diensten, zoals een receptie die je telefoon aanneemt en je gasten opvangt, en vergaderzalen die je kunt reserveren. Qua uitstraling is een pand dat zakelijkheid ademt en een receptionist heeft natuurlijk ook een prima optie.

Bedrijfsverzamelgebouw

Een bedrijfsverzamelgebouw is een groot pand dat ruimte biedt aan meerdere bedrijven, doorgaans zonder receptie of aanvullende diensten. Prestigieus is het qua uitstraling niet altijd, hoewel veel bedrijven er wel bij varen. Maar wat bedrijfsverzamelgebouwen vaak wel hebben, is een praktische locatie langs snelwegen. Qua bereikbaarheid is het dus doorgaans wel een gunstige keuze om je bedrijf te vestigen in een bedrijfsverzamelgebouw. Ook is het natuurlijk mogelijk om een bedrijfsverzamelgebouw te zoeken met een adres in een stad met allure, zoals Amsterdam.

Virtueel kantoor

De vierde optie biedt wel de locatie, maar niet de kantoorruimte. Hoe dat zit? Stel dat je wel tevreden bent over je huidige kantoorruimte, maar niet over de uitstraling die de locatie naar de buitenwereld toe biedt. Het liefst zou je een prestigieus adres hebben dat een goede eerste indruk afgeeft. Je kunt dan kiezen voor een zogenaamd ‘virtueel kantoor’. Dat is een adres op een mooie locatie waar je geen kantoorruimte huurt, maar wel je post en telefoontjes naartoe kunt laten gaan. Die worden daar verwerkt voor je. Hiermee wek je de indruk dat je bedrijf op een absolute toplocatie gevestigd is, want natuurlijk de uitstraling van je bedrijf ten goede komt. Zo kun je bijvoorbeeld een virtueel kantoor in Amsterdam aan de prestigieuze Keizersgracht hebben.

Locatie is natuurlijk een belangrijke factor in de uitstraling van je bedrijf. Maar vergeet in de zoektocht naar die toplocatie niet dat je kantoorruimte nodig hebt die je bedrijfsprocessen optimaal ondersteunen.