Home » Ondernemersnieuws » algemeen » 4 momenten waarop een tablet van pas komt in het zakenleven

4 momenten waarop een tablet van pas komt in het zakenleven

Geplaatst in: algemeen

Er zijn nog steeds mensen die twijfelen aan de meerwaarde van een tablet. Je kunt er immers toch hetzelfde mee als met je smartphone? En daar kun je dan ook nog eens mee bellen. Maar dat iets kan op een smartphone of op een laptop, wil niet zeggen dat dit ook de meest comfortabele manier is om het te doen. Er zijn zeker ook in het zakenleven wel degelijk momenten waarop je zou willen dat je een of meerdere tablets tot je beschikking had. We zetten er een aantal op een rijtje om de ongelovigen te overtuigen van het nut van de tablet in het zakelijk leven.

Vergaderingen

Bij vergaderingen is het praktisch als deelnemers niet alles uit hun hoofd moeten doen, maar kunnen terugvallen op documenten en ze er even bij kunnen pakken. Alleen is het niet zo aangenaam als alle deelnemers verscholen zitten achter een grote laptop, want dan wordt het een erg onpersoonlijke vergadering. iPads of een ander soort tablet bieden daar een handige gulden middenweg bij. Deze kunnen plat op tafel liggen, zodat er geen barrière gecreëerd wordt. Wanneer er meegeschreven moet worden kunnen ze in een standaard met een toetsenbord geplaatst worden zonder dat ze daarmee zo groot en lomp als een laptop worden. Iedereen blij!

Beurzen

Wanneer je als bedrijf deelneemt aan een beurs en op interactieve wijze informatie wilt delen, komen tablets daarbij zeer van pas. Dankzij het touchscreen zijn het laagdrempelige apparaten om interactief programma op te gebruiken waarmee passanten op een toegankelijke, aantrekkelijke en eigentijdse wijze meer over jouw bedrijf en jouw diensten en producten te weten te komen. Alleen kun je je wel afvragen of het loont om enkel voor zo’n gelegenheid een aantal tablets aan te schaffen. Wellicht is het dan voordeliger om een aantal iPads te huren bij Flex IT Rent.

Onderweg in de trein

Wanneer jij of een medewerker met de trein reist naar het werk of naar een zakelijke afspraak, dan is dat tijd je het liefst nuttig besteed zou zien. Werken op een laptop is niet altijd handig of mogelijk in de trein, wegens ruimtegebrek. Een tablet is aanzienlijk handzamer en kan, tenzij je echt hutje mutje opgepakt staat, altijd gewoon gebruikt worden. Dat biedt de mogelijkheid om toch op een comfortabele manier onderweg stukken door te nemen of een bespreking voor te bereiden, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Live schetsen maken

Een tablet leent zich met de juiste software ook voor het maken van schetsen ter plekke tijdens een zakelijke meeting. Dat kan handig zijn voor iemand die ontwerpen maakt en live ideeën wil uitwisselen met klanten. Bijvoorbeeld voor een nieuw logo of beeldmerk. Maar ook voor het maken van indelingen van ruimtes en dergelijke zaken rondom evenementen kan dit van pas komen, of bij een op handen zijnde herinrichting. Een tablet geeft dan ook een professionelere uitstraling af dan pen en papier of een marker op een whiteboard.