Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » 4 Manieren om je idee aan de wereld te laten zien

4 Manieren om je idee aan de wereld te laten zien

Je bent net een onderneming begonnen met een idee waarmee jij de wereld gaat veroveren, alleen vraag je je af hoe je dit idee kan communiceren naar de buitenwereld? Als beginnend ondernemer is de kans aanwezig dat jij niet al te veel geld te besteden hebt. Daarvoor wil je dat je Return of Investment hoog is, of dit nu merkbekendheid of conversie is. In dit artikel worden 4 manieren om je idee op de kaart te brengen doorgenomen.

Zoals algemeen bekend is hebben tegenwoordig veel mensen toegang tot internet. Het is daarom een goed platform om je idee aan de wereld te laten zien, en een goedkope. Daarnaast kun je ook creatief zijn via het internet, je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een animatievideo. Om deze reden zijn de 4 manieren in dit artikel gebaseerd op online marketing.

Display marketing

Als je door de stad loopt en lekker aan het shoppen bent, zie je wel eens reclameborden op straat. Eigenlijk is display marketing hetzelfde, alleen dan online. Als jij op een website zit dan zie je wel een ‘banners’ aan de zijkant of bovenkant van de pagina. Dit is display marketing. Het voordeel hiervan is niet alleen dat jij visueel kan laten zien wat jij te bieden hebt, maar je kunt met displaymarketing ook segmenteren op je doelgroep. Dit wilt zeggen dat voor dat je een display marketing campagne opzet, je uit kan kiezen aan wie je deze display wilt laten zien. Op deze manier bespaar je geld.

Direct marketing

Mensen direct benaderen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een e-mail. Je zorgt er op deze manier voor dat jij echt een relatie krijgt met de klant. Hiervoor heb je wel contacten nodig die je moet kunnen bereiken.

Search Engine Optimalisatie

Gratis en erg nuttig! Als jij een idee hebt is het handig hier een website over te maken. Hierop kunnen mensen dan alle informatie vinden en contact met je opzoeken. Zorg er voor dat de website geoptimaliseerd is voor zoekmachines zoals Google. Zoekmachines kijken naar verschillende factoren, waaronder de techniek van de website. Zorg daarom voor een website waarvan alles werkt, snel laadt en eigen content heeft. Je zal dan niet alleen hoger komen te staan in zoekmachines, maar zal het gebruiksgemak van de website ook verbeterd worden.

Social media marketing

Met social media marketing kun je, net als met display marketing, je doelgroep heel specifiek segmenteren via social media. Dit is cruciaal als je een beperkt budget hebt voor je marketing. Deze marketing kun je op verschillende manieren inzetten. Je kunt namelijk gebruik maken van multimediale content. Dit wilt zeggen dat je kunt adverteren met een animatievideo, maar ook met bijvoorbeeld alleen een afbeelding. Uit onderzoek is gebleken dat er op media, zoals een animatie video, veel engagement is.

Naast het adverteren kun je ook zelf een community opbouwen. Dit doe je door mensen je pagina te laten volgen. Op deze manier heb je ‘gratis’ marketing om je idee nog groter te maken