Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » 4 leuke relatiegeschenken voor in de bouw

4 leuke relatiegeschenken voor in de bouw

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

De feestdagen komen er weer aan, en het jaar kan alweer bijna afgesloten worden. Tijd om alle zakenrelaties en opdrachtgevers te voorzien van een leuk, passend relatiegeschenk: ontzettend belangrijk! Een geschenk dat even laat zien dat je de samenwerking waardeert, en hopelijk ook in de toekomst de handen weer eens ineen kunt slaan. Maar wat voor relatiegeschenken stuur je nu naar je zakenrelaties, en welke geschenken passen er bij een branche als de bouw? Doe hier wat inspiratie op.

 1. Klein maar fijn
  Een relatiegeschenk hoeft niet groot te zijn, en mag gerust klein en persoonlijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld aanstekers laten bedrukken met logo en eventueel een mooie reclameslogan. Een erg slim relatiegeschenk, gezien bijna iedereen wel wat met een aansteker kan. Of het nu is om een sigaretje aan te steken, of een kaarsje te verlichten. Het mooiste aan aanstekers is dat ze regelmatig rond blijven hangen op bezochte locaties. De aanstekers worden al snel door de volgende persoon opgepikt, die dan zomaar ineens de naam van jouw onderneming ziet staan. Wie weet levert het je nog nieuwe opdrachtgevers op ook.
 2. Sleutelhanger
  Je bent natuurlijk werkzaam in de bouw, en mag dan ook gerust een relatiegeschenk geven dat past bij jouw branche. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sleutelhanger in de vorm van een huis of bouwhelm? Maar niet zomaar een huis: een stressbal in de vorm van een huis! Iedereen heeft een sleutelbos, en iedereen kan wel wat met een stressbal. Dat deze in de vorm van een huis of bouwhelm is, dat spreekt natuurlijk voor zich.
 3. Kopje koffie?
  Je kent ze gegarandeerd en hebt ze waarschijnlijk ook thuis in de kast staan: de bedrukte koffie,- en thee mokken. Wellicht niet direct iets waarbij je aan de bouw denkt, maar wel een ontzettend acceptabel en leuk relatiegeschenk. Het mooiste is dat je uiteindelijk alle kanten op kunt met de tekst die je op de mok laat drukken. Bedruk de mok bijvoorbeeld met ‘kopje koffie?’ en de logo van jouw onderneming. Op het begeleidende kaartje kun je dan natuurlijk weer aangeven dat je graag samen een kopje koffie drinkt om het volgende project te bespreken.
 4. Veiligheidsvest
  Helemaal passend bij de bouw is het veiligheidsvest. Ook opdrachtgevers die zelf niet in de bouwsector werkzaam zijn, kunnen zo’n veiligheidsvest wel gebruiken. Of het nu is om ‘s avonds veilig mee te fietsen, of om in de auto te hebben mochten ze ooit met pannen aan de weg staan. Bedruk het vest natuurlijk met jouw logo en eventueel een passende tekst.