Home » Ondernemersnieuws » algemeen » 4 kantoorartikelen die onmisbaar zijn voor je bedrijf

4 kantoorartikelen die onmisbaar zijn voor je bedrijf

Geplaatst in: algemeen

Ben je ondernemer en heb je personeel in dienst? Dan moet je ervoor zorgen dat je medewerkers hun werk goed kunnen uitvoeren. Hiervoor heb je onder meer een aantal kantoorartikelen nodig. Veel ondernemers weten alleen niet precies welke artikelen ze nodig hebben. Daarom helpen wij je op weg. In deze tekst hebben we namelijk 4 kantoorartikelen op een rijtje gezet die onmisbaar zijn voor je bedrijf.

1. Pennen en notitieblokken

Omdat veel processen tegenwoordig geautomatiseerd zijn, denk je misschien dat het niet langer nodig is om pennen en notitieblokken te kopen. Je medewerkers kunnen immers ook notities maken in een tekstverwerkingsprogramma. Toch is er geen bedrijf dat zonder deze kantoorartikelen kan. Als je medewerkers pennen en notitieblokken tot hun beschikking hebben, kunnen ze een aantekening als ze ergens aan moeten denken. Daarnaast zijn deze kantoorartikelen handig om te gebruiken tijdens meetings met collega’s.

2. Bureauartikelen

Naast pennen en notitieblokken kun je ook niet zonder een aantal bureauartikelen. Zo is het aan te raden om op ieder bureau een nietmachine neer te zetten. Je medewerkers kunnen papieren die bij elkaar horen zo direct aan elkaar nieten, waardoor je voorkomt dat het een grote chaos wordt op de bureaus van je werknemers. Een perforator is ook aan te raden. Hiermee kan papier geperforeerd worden, waardoor het direct in mappen of ordners gestopt kan worden. Een plakbandapparaat en een pennenbakje zijn wat ons betreft ook onmisbare kantoorartikelen voor ieder bedrijf.

3. Ordners of mappen

Wil je voorkomen dat het bureau van je werknemers bezaaid ligt met papieren? Dan is het aan te raden om ordners of mappen te kopen. Deze kantoorartikelen zijn bedoeld om papierwerk in op te bergen. Op deze manier is alle papierwerk straks op dezelfde plek te vinden en dat maakt het een stuk makkelijker om overzicht te houden. Als je van plan bent ordners of mappen te gebruiken, is het aan te raden om ook tabbladen te kopen. Hiermee kun je de papieren per klant of opdracht ordenen, waardoor je alles makkelijk terug kunt vinden.

4. Printer(s)

Je kunt documenten weliswaar digitaal opslaan, maar toch vinden veel ondernemers het prettig om ze af te drukken. Geldt dit ook voor jou? Dan is een printer onmisbaar. Als je nog geen printer hebt, kun je het beste een all-in-oneprinter kopen. Hiermee kun je niet alleen afdrukken, maar ook scannen en kopiëren. Bedrijven die veel moeten printen, kunnen er eventueel voor kiezen om meerdere printers aan te schaffen. Dit is weliswaar een investering, maar je voorkomt dat medewerkers telkens op elkaar moeten wachten voordat ze een document kunnen printen.

Vind je het prettig om spullen te labelen of verstuur je producten naar klanten en heb je hier een verzendlabel voor nodig? Overweeg dan ook een labelprinter te kopen. Hiermee kun je voortaan je eigen labels en etiketten printen. Zo’n printer is weliswaar een investering, maar je verdient hem vaak snel terug. Je hoeft labels en etiketten immers niet meer te laten printen en daardoor kun je flink wat geld besparen.