Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » 4 Functionele relatiegeschenken

4 Functionele relatiegeschenken

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Het is belangrijk om belanghebbenden van je organisatie te laten merken dat je ze waardeert. Een cadeau waarin iets van de gever zit, iets waaruit blijkt dat er moeite is gedaan om speciaal voor deze partij iets uit te zoeken dat het belang van jullie relatie bevestigd. Behalve dat is het geven van relatiegeschenken ook een goede vorm van promotie. Er moet dan ook een directe return aan gekoppeld kunnen worden om de investering waard te zijn.

Het vinden van een origineel relatiegeschenk is vaak al niet gemakkelijk. Om dan ook nog een geschenk te vinden waar de ontvanger ook daadwerkelijk iets mee kan, is nog lastiger. Maar de zoektocht naar een functioneel relatiegeschenk eindigt hier. Hier vind je een aantal voorbeelden van originele, promotionele en functionele relatiegeschenken voor allerlei belanghebbenden.

 1. USB sticks
  Origineel en functioneel: laat USB sticks bedrukken met een eigen ontwerp. Print de USB stick in full colour met de bedrijfsnaam, een logo of een interessante slogan. De USB sticks zijn in allerlei vormen en maten te verkrijgen. Een creditcard USB bijvoorbeeld, een sleutel USB of een USB stick met een eigen gekozen vorm zoals bijvoorbeeld een ketchup fles. Laag in kosten, promotioneel voor de organisatie en functioneel voor de ontvanger.

  Tip: Voeg een persoonlijke boodschap toe als bestand op de USB stick. In de vorm van een nette presentatie of een promotioneel filmpje.

 2. Pennen
  Klein, handig en altijd fijn om bij de hand te hebben. Pennen zijn niet voor niets een van de meest voorkomende relatiegeschenken. Het meest interessante is dan ook dat pennen vaak van hand tot hand reizen. Zo eindigt de pen met jouw bedrijfsinformatie misschien wel in de hand van een potentiele nieuwe klant.
 3. Mokken
  Naast pennen zijn ook bedrukte mokken een populair relatiegeschenk. Met een originele koffiemok zal de naam en de promotie van jouw onderneming gegarandeerd op wekelijkse al dan niet dagelijkse gezien worden. Net als pennen, wisselen ook mokken binnen een onderneming vaak van hand. Zelfs wanneer de mok in de bedrijfskantine eindigt, wordt jouw onderneming iedere dag wel door iemand anders opgemerkt.

  Tip: Zorg voor een aantrekkelijke en opvallende promotie. Of dit nu een interessante quote is of een uitdagende slogan. Op deze manier zorg je ervoor dat de bedrijfsnaam gemakkelijker onthouden wordt.

 4. Speaker
  Een bedrukte bureau speaker is ideaal voor de hippe, jonge, moderne ondernemers. De ontvanger kan de speaker meenemen voor persoonlijk gebruik, of er de sfeer op kantoor mee verbeteren. Welk einddoel er uiteindelijk ook gekozen wordt, de speaker zal gegarandeerd gebruikt worden.