Home » Ondernemersnieuws » administratie » 4 financiële taken die je als ondernemer kunt uitbesteden

4 financiële taken die je als ondernemer kunt uitbesteden

Geplaatst in: administratie, financiën

Administratieve zaken horen bij het ondernemerschap. Ze kosten je echter ook kostbare tijd die je ook kunt besteden aan het genereren van inkomsten. Je kunt er iemand voor aannemen, maar dan haal je je ook alle verplichtingen van het werkgeverschap op de hals.

Als je het budget ervoor hebt, kan het heel prettig zijn om financiële taken uit te besteden aan financial controllers met de juiste expertise die je zaken goed voor je kunnen regelen. We bespreken vier financiële taken die je als ondernemer kunt uitbesteden.

Administratie

Om te beginnen is er natuurlijk de ‘gewone’ dagelijkse administratie. Je bonnetjes, facturen en loonadministratie zijn onvermijdelijke bijzaken die bij een bedrijf horen en waarvan het cruciaal is dat ze op orde zijn om problemen met de Belastingdienst te vermijden. Er zijn bedrijven die hier een HR-medewerker voor in dienst nemen, maar het kan ook uitbesteed worden aan een financial controller.

Belastingaangiften

Niet alleen je administratie moet op orde zijn voor de belasting, maar ook de belastingaangiftes zelf moeten natuurlijk kloppen. Daarnaast is het ook zaak om jezelf daarbij niet tekort te doen. Maar om maximaal gebruik te maken van je mogelijkheden als rechter als ondernemer om zaken af te trekken, is een gedegen kennis van belastingzaken nodig. Daarom is het verstandig om dit deel uit te besteden als je de mogelijkheden daartoe hebt.

Reporting & control

De financiële huishouding van je bedrijf biedt ook inzichten in hoe het gaat met je bedrijf. Het is prettig om daar als ondernemer input over te krijgen wanneer daar reden toe is en zo nodig ook geadviseerd te worden voor het verbeteren van de bedrijfsvoering. Een financiële expert met bedrijfskundige kennis en inzicht in de financiën van je bedrijf kan voor belangrijke feedback zorgen.

Jaarrekening

Heb je een bv, nv of coöperatie? Dan moet je ieder boekjaar een jaarrekening en jaarverslag deponeren bij de Kamer van Koophandel. Als zzp’er hoeft dit niet, hoewel je voor je administratie dan wel een jaarrekening moet opstellen die je nodig hebt voor je aangifte inkomstenbelasting. Je jaarrekening – het moeilijke deel van het jaarverslag – moet bestaan uit een balans, winst- en verliesrekening en de daarbij horende toelichting. Hoe groter uw bedrijf, des te meer ingewikkelder die jaarrekening wordt om te maken. Een financieel expert kan deze jaarrekening voor je opstellen en voor de accountantsgoedkeuring zorgen als dit noodzakelijk is.

Interesse in het uitbesteden van dit soort financiële taken? Neem dan contact op met de financial controllers van Staan voor een intakegesprek.