Home » Ondernemersnieuws » algemeen » 3 Tips voor als je gewenste domein bezet is

3 Tips voor als je gewenste domein bezet is

Geplaatst in: algemeen

Je hebt een domeinnaam gekozen, doet de domeincheck en… Bezet. Dat is balen. Maar niet getreurd, wij geven je een aantal tips waarmee jij toch een domeinnaam registreert om trots op te zijn.

Een andere domeinnaamextensie

De snelste optie als je een domeinnaam wilt vastleggen die al bezet is, is een andere domeinnaamextensie gebruiken. Dus in plaats vaan www.jouwdomeinnaam.nl, wordt de domeinnaam bijvoorbeeld www.jouwdomeinnaam.nu.

Je hebt dan toch de domeinnaam die je wilde, alleen met een ander einde. Let er wel op dat de oorspronkelijke domeinnaam die je wilde, niet actief gebruikt wordt. Anders concurreer je met iemand die dezelfde domeinnaam heeft en dat kan nog wel eens nadelig uitpakken. Verkeer dat jou zoekt, komt misschien op de andere domein terecht.

Kijk naar suggesties bij de domeincheck

Sommige domeincheckers helpen je een handje als het domein bezet is. Er zit dan een domeinsuggestietool gebouwd in de checker, deze geeft variaties op het domein dat je wilde vastleggen. Zo wordt www.jouwdomeinnaam.nl bijvoorbeeld www.jouwdomeinnaamkeuze.nl of jouwdomeinnaamshop.nl. De suggestietool is erg handig als je zelf weinig inspiratie hebt voor een andere domeinnaam.

Geef je domeinnaam iets extra’s

De laatste optie voordat je toch echt een andere domeinnaam zal moeten verzinnen, is een extraatje toevoegen aan je domein.

Voeg de regio aan je domeinnaam toe

Als je een doelgroep uit een specifieke regio wilt aantrekken, kun je er ook voor kiezen om de regio aan je domeinnaam toe te voegen. In plaats van www.kleding.nl, wordt het dan bijvoorbeeld www.kledingzwolle.nl. De kans is groter dat de domeinnaam nog niet bezet is en het kan ook bijdragen aan je vindbaarheid. Als iemand bij Google ‘kleding zwolle’ intypt, staat jouw website eerder bovenaan in de zoekresultaten.

Voeg een woord toe

Als je domeinnaam nog niet te lang is, kun je er een woord aan toevoegen. Bijvoorbeeld eentje die te maken heeft met het onderwerp van je site. Dus, in plaats van www.jansen.nl doe je www.jansenfietsen.nl. Zo kun je toch nog jouw (bedrijfs)naam vastleggen, maar dan net iets anders.

Cijfers toevoegen aan je domeinnaam is over het algemeen minder handig, tenzij deze ook in je bedrijfsnaam zitten en je hier al naamsbekendheid mee hebt. Domeinnamen als www.domeinen4you.nl kunnen geschreven worden als www.domeinnamenforyou.nl. Je wilt het liefst zo min mogelijk verwarring creëren bij potentiële bezoekers als je je domeinnaam communiceert.

Met deze tips kun je toch nog een domeinnaam registreren waar je trots op bent, succes!