Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » 3 tips om een kantoorruimte snel meer sfeer te geven

3 tips om een kantoorruimte snel meer sfeer te geven

Geplaatst in: huisvesting

Denk je aan een kantoor, dan zie je al gauw een zakelijke ruimte met neutrale tinten en strakke lijnen voor je. Toch is dat niet meer helemaal van deze tijd! We willen een plek waar zowel werknemers als cliënten zich prettig voelen. Want in een ontspannen ruimte werken we beter en blijven conflicten vaker op afstand! Hier vind je 3 tips om een kantoorruimte snel meer sfeer te geven.

Gezelligheid aan tafel

Een gezamenlijke kantoorlunch is goed voor de binding binnen het team, en zorgt bovendien voor ontspanning: belangrijk, als  je na de pauze weer efficiënt aan het werk wil. Ruime eetkamertafels met een huiselijke uitstraling en comfortabele stoelen zijn een aanwinst voor het kantoor. Een grote tafel nodigt uit tot gezellige lunches, waarbij werknemers niet schouder aan schouder zitten maar de ruimte hebben om zich te ontspannen in het bijzijn van collega’s. Bovendien kun je de eettafel ook prima gebruiken voor vergaderingen. Kijk eens naar een houten eettafel in plaats van een ‘kantoormodel’ om meer sfeer te brengen!

Kleur je dagen

Een eenvoudige manier om een kantoor meer sfeer te geven is door kleur aan te brengen. Dit hoeft helemaal niet ten koste te gaan van de professionele uitstraling van de ruimte! Vandaag de dag staan we als samenleving heel tolerant tegenover kleur in de werksfeer; ook in zakelijke kleding zie je dit terug. Je kunt kiezen voor een subtiele tint geel of terracotta op de muren voor meer warmte in het pand; ook bruin of taupe in plaats van wit of grijs doet al heel veel. Is het toch een té grote stap om de muren een kleurtje te geven? Denk dan aan stoelen met een groene bekleding, bureaus van hout in plaats van kunststof, bruine gordijnen of een kleurrijk schilderij aan de wand.

Denk in accessoires

Van kunst, planten en originele lampen krijgt een kantoor niet alleen sfeer, maar ook karakter. Het is dé manier om een werkruimte persoonlijkheid te geven! Planten zijn goed voor het klimaat op kantoor, hebben een positieve invloed op de concentratie en staan gezellig. Kunst aan de muur of op de dossierkasten geeft cliënten iets om naar te kijken en breekt vaak het ijs. Lampen zorgen niet alleen voor sfeerverlichting, maar kunnen ook zónder lichtbron al bijdragen aan de sfeer op kantoor wanneer je kiest voor een bijzonder model. Soms is alleen het vervangen van de schilderijen aan de muur of de lampen aan het plafond al genoeg om de warme sfeer op kantoor snel te versterken!