Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » 3 situaties wanneer personeel detacheren voordelig is

3 situaties wanneer personeel detacheren voordelig is

Geplaatst in: personeelszaken

Als ondernemer kost het vinden van geschikt personeel behoorlijk veel tijd en moeite, zeker wanneer je echt op zoek bent naar de top in een bepaald vakgebied. Het vinden van geschikt personeel uitbesteden kan daarom in veel gevallen uitkomst bieden. Benieuwd in welke situaties het aannemen van personeel via een detacheringsbureau voordelig kan zijn? Lees dan snel verder.

1. (Tijdelijke) Economische groei opvangen
In veel branches is er sprake van een zogenoemde conjuncturele beweging. Dat betekent dat de hoeveelheid werk pieken en dalen kent. Dat kan te maken hebben met een bepaald seizoen maar ook met bijvoorbeeld een periode waarin het je economisch voor de wind gaat. Deze periodes kunnen worden afgewisseld met economisch mindere periodes. Hierdoor ontstaat er tijdelijk meer of minder werk. Door personeel niet vast in dienst te nemen maar te detacheren via een detacheringsbureau verlaag je het werkgeversrisico. Zo is het personeel niet bij jou in de dienst maar huur je ze in via het detacheringsbureau.

2. Ziekteverzuim opvangen
Ziekteverzuim is in nagenoeg alle gevallen tijdelijk. Zelf personeel aannemen om dit verzuim op te vangen geeft dan niet alleen veel extra werk maar brengt ook extra werkgeversrisico met zich mee. Om dit risico te vermijden is het in deze situatie raadzaam om het ziekteverzuim op te vangen door een vervanger te detacheren. Als werkgever ben je namelijk verplicht om degene die ziek is weer aan te nemen na zijn of haar ziekte. Stel dat je zelf personeel aanneemt, dan is de kans groot dat je na het ziekteverzuim met overbezetting te kampen hebt. Detacheer je echter personeel, dan kun je na de ziekte eenvoudig van de gedetacheerde werknemer af.

3. Speciale projecten
Soms kan het voorkomen dat je als ondernemer bezig bent met een speciaal project waarvoor je niet de geschikte medewerkers in huis hebt. Om toch de kennis en kunde die voor dit project benodigd zijn in huis te halen kan een detacheringsbureau uitkomst bieden. Vooral omdat het bij een “project” vaak gaat om iets wat tijdelijk is, is zelf personeel aannemen eigenlijk al niet aan te raden. Na het project zit je dan namelijk met kennis waar je normaliter niet zoveel aan hebt. Zeker wanneer het gaat om het inhuren van hoog opgeleid personeel is detacheren dus gunstig. Stel dat je voor een project iemand tijdelijk nodig hebt waarvoor je niet of nauwelijks geschoold moet zijn, dan zou een uitzendbureau ook uitkomst kunnen bieden. Een vakgebied waarin vaak sprake is van tijdelijke project waarin hoog opgeleid personeel vereist is, is de techniek. Benieuwd wat een detacheringsbureau voor jou en je organisatie in dit vakgebied kan betekenen, Bekijk dan eens deze technische vacatures.