Home » Ondernemersnieuws » webwinkel » 3 redenen om over te stappen naar Magento 2

3 redenen om over te stappen naar Magento 2

Geplaatst in: webwinkel

Heb je een eigen webshop? Dan is de kans groot dat je weleens gehoord hebt van Magento. Mogelijk maak je zelf wel gebruik van dit zogeheten open source Content Management Systeem (CMS). Als dit het geval is, heb je mogelijk ook al wel gehoord van Magento 2.

Dit is de nieuwste versie van het e-commerceplatform. Wanneer jouw webshop momenteel nog draait op Magento 1, raden wij je aan om over te stappen naar Magento 2. Waarom? Wij zetten hier 3 redenen op een rijtje.

  1. Magento 1 wordt niet meer ondersteund

    De voornaamste reden om over te stappen naar Magento 2 is dat de eerste versie van Magento sinds juni 2020 niet meer ondersteund wordt. De kern van de software is in middels behoorlijk verouderd en dat stond verdere ontwikkeling in de weg. Magento 1 mag dan verouderd zijn, toch zijn er nog genoeg webshops die op deze software draaien. Geldt dit ook voor jouw webwinkel? Dan doe je er goed aan om over te stappen naar Magento 2. Doe je dit niet? Dan kan dit de nodige problemen veroorzaken. Zo wordt de data van jouw webshop bijvoorbeeld niet meer beveiligd als je gebruik blijft maken van Magento 1

  2. Kans op meer omzet

    Voor veel mensen is het ontbreken van ondersteuning al voldoende om over te stappen naar Magento 2. Toch is dit niet de enige reden om over te stappen. Nee, want de kans dat jouw omzet stijgt is ook groter als je overstapt naar Magento 2. Hoe dit precies zit? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst zorgt de nieuwste versie van Magento ervoor dat jouw webshop goed weergeven wordt in de resultaten van een zoekmachine. Dit zorgt ervoor dat mensen de weg naar jouw webwinkel beter weten te vinden.Meer bezoekers betekent niet automatisch dat er ook meer verkocht wordt. Daarom gaat Magento 2 nog een stapje verder. De nieuwste versie van Magento zorgt er namelijk ook voor dat jouw webshop mobielvriendelijk is en dat verhoogt het gebruiksgemak. Last but not least kunnen bezoekers veilig, makkelijk en snel betalen als je overstap naar Magento 2. Door al deze redenen samen is iemand sneller geneigd een aankoop te doen en dat heeft doorgaans een positief effect op de omzet van jouw webshop.

  3. Makkelijk te beheren

    Een derde en laatste reden om over te stappen naar Magento 2 zit hem in het beheer. Bij de eerste versie van Magento kon het behoorlijk lastig zijn om aanpassingen te doen aan jouw webwinkel, maar dit is bij Magento 2 niet het geval. Om aanpassingen aan jouw webshop te kunnen doen, moet je wel over kennis van Magento beschikken. Is dit het geval? Dan merk je na de overstap al snel dat Magento 2 een verademing is in vergelijking met Magento 1.