Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » 3 geschikte kantoorvloeren

3 geschikte kantoorvloeren

Geplaatst in: huisvesting

Heeft jouw bedrijf een nieuw kantoor? Dan wil je natuurlijk dat de inrichting daar perfect bij aansluit. En als wij het over inrichting hebben, dan hebben we het niet alleen over de meubels. Maar ook de basis van jouw inrichting moet goed zijn. Hoe mooi jouw op hoogte instelbare bureaus ook zijn en hoe lekker de bureaustoelen ook zitten, zonder goede basis valt heel je interieur in het niets. Heb jij bijvoorbeeld al aan een goede vloer gedacht? Een vloer is vaak het aandachtspunt van de ruimte. Daarnaast stem je je interieur vaak op de kleur van de vloer af. Je wilt natuurlijk dat de vloer makkelijk schoon te maken is en dat alles er netjes uitziet. Welke vloeren zijn er het meest geschikt voor een kantoorpand? In dit artikel krijg jij antwoord op deze vraag.

1.        Een houten vloer

Veel oudere kantoren hebben een houten vloer. Omdat een houten vloer veel onderhoud vraagt, is het niet altijd een goede keuze, maar toch kent een houten vloer ook veel voordelen. Een houten vloer geeft de ruimte namelijk een rustige, fijne en warme uitstraling. Daarnaast zorgt het natuurlijke materiaal voor een goede akoestiek. Een houten vloer is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. En extra leuk is het dat je houten vloeren in verschillende verbanden kunt leggen. Wat dacht je van een visgraatvloer bijvoorbeeld? Let er wel op dat je een houten vloer goed beschermd. Zorg voor viltjes stoelen of stoelwielen.

2.        PVC vloeren

Wil jij de voordelen van een houten vlo er, maar niet de lasten? Kies dan voor de vloer van dit moment: de PVC vloer. Deze kunststof vloeren passen in werkelijk elk kantoorpand, omdat ze in eindeloos veel kleuren en varianten te verkrijgen zijn. Wil jij een hout-, beton- of tegellook? Het kan met PVC. Daarnaast is PVC materiaal ideaal voor jarenlang gebruik en is het supermakkelijk schoon te maken. Wanneer je de juiste ondervloer hebt, dempt PVC ook geluid, wat erg fijn is in een druk kantoor. Bovendien is PVC relatief voordelig in zowel aanschaf als onderhoud. Ideaal als kantoorvloer als je het ons vraagt!

3.        Gietvloer

Naast PVC vloeren zijn gietvloeren helemaal hip. De gietvloer is ideaal voor op kantoor. Doordat hij naadloos is en een moderne uitstraling heeft, past hij in vrijwel iedere ruimte. Daarnaast is een gietvloer makkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Zoals je ziet is de keuze echt enorm, dus ga op onderzoek uit en maak iets moois van jouw kantoor! Zodra je een vloer hebt gekozen, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Zorg voor de juiste bescherming van jouw vloer en lees je goed in over het onderhoud. Succes met kiezen!