Home » Ondernemersnieuws » algemeen » ​Waar op te letten bij een zakelijke verhuizing?

​Waar op te letten bij een zakelijke verhuizing?

Geplaatst in: algemeen

​Waar op te letten bij een zakelijke verhuizing?

Een zakelijke verhuizing is natuurlijk heel spannend. In de meeste gevallen gaat een bedrijf verhuizen omdat het huidige bedrijfspand te klein is geworden. Dit geeft dus aan dat het bedrijf succesvoller wordt en dat is altijd positief. Een bedrijfsverhuizing is dan ook een leuke gebeurtenis, achteraf! Tijdens het verhuizen wordt er vooral heel veel stress en onzekerheid ervaren. Het is daarom goed om een ervaren verhuisbedrijf in te schakelen. Daarnaast is het goed om op enkele belangrijke zaken te letten.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Het is belangrijk dat je goed kunt vertrouwen op het verhuisbedrijf dat zich in gaat zetten voor je bedrijfsverhuizing. Vaak wordt er ook gevoelige informatie en dure apparatuur verhuisd en je moet er natuurlijk niet aan denken dat dit in verkeerde handen terecht komt. Kies je verhuisbedrijf dus altijd bewust. Stel dat je zoekt naar een verhuisbedrijf dat je kan bijstaan bij het verhuizen in Nijmegen, zorg dan dat je kiest voor een partij die je een zeer complete service kan aanbieden.

De beveiliging van je nieuwe pand

Zorg voor een goede beveiliging van je nieuwe pand, het liefst nog voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Let dus goed op de aanwezigheid van beveiliging en laat controleren of de beveiliging verbeterd moet worden voordat je al je gevoelige en dure bedrijfseigendommen in het pand plaatst. Het is heel zonde als je een eerste lading in je nieuwe pand hebt gebracht, een tweede lading gaat halen en er dan achter komt dat er ineens zaken uit je eerste lading verdwenen zijn. Dit is niet nodig als je de beveiliging van tevoren goed regelt.

Een praktisch coderingssysteem

Je hebt tijdens de bedrijfsverhuizing waarschijnlijk te maken met eindeloos veel dozen. Zorg daarom van tevoren voor een praktisch coderingssysteem, zodat je tijdens de verhuizing precies weet welke doos naar welke ruimte moet. Een detailplattegrond van het nieuwe pand kan hierbij helpen. Uiteraard is het belangrijk dat je het coderingssysteem ook kenbaar maakt aan het verhuisbedrijf.

Regel zo veel mogelijk van tevoren

Het is goed om erop te letten dat de belangrijkste zaken al van tevoren geregeld zijn. Let er bijvoorbeeld op dat de datum van het aansluiten van internet en telefoon juist is. Laat dit liever een paar dagen eerder in gaan, zodat je nog actie kunt ondernemen als er onverhoopt toch iets mis gaat.

Neem een handige checklist in gebruik

Door alle stress is het heel goed mogelijk dat je zaken over het hoofd ziet, vergeet of per ongeluk dubbel doet. Dit is niet nodig als je gebruik maakt van een praktische checklist voor bedrijfsverhuizingen.