Home » Ondernemersnieuws » administratie » ​Voordelen online boekhouden

​Voordelen online boekhouden

Geplaatst in: administratie

Steeds meer freelancers en mkb’ers stappen over op online boekhouden. Ben jij nog niet overtuigd om gebruik te gaan maken van een online boekhoudprogramma? Hier vind je acht voordelen van het online boekhouden.

1. Flexibel
Als je online je boekhouding doet, kun je overal werken waar een computer en internet is (en vaak zelfs ook via de mobiel met een app). Iets vergeten in te boeken? Geen probleem! Je kunt thuis makkelijk dat factuurtje nog even inboeken of onderweg naar huis met de trein via de app je zaakjes regelen.

2. Tijd besparen
Je hoeft maar een keer al je gegevens in te vullen en ze worden meteen verwerkt. Je kunt bijvoorbeeld de uren van je medewerkers meteen overal invoeren zodat je later niet meer op zoek hoeft naar gegevens. Dat bespaart een hoop tijd.

3. Programma’s koppelen
Je kunt je online boekhoudprogramma voor meer gebruiken dan alleen het inboeken van je facturen en uren. Zo kun je het programma ook koppelen aan je internetbankieren, je kassasysteem, personeelsadministratie en salarissysteem. Er is zo weinig ruimte voor fouten én je administratie gaat een stuk sneller.

4. Automatische back-up
Door al je gegevens in je online boekhouding op te slaan, wordt er automatisch steeds een back-up gemaakt. Hierdoor heb je altijd kopieën en kun je nooit meer iets kwijtraken, wat natuurlijk wel zo fijn is.

5. Ruimte
Geen kastenvol mappen meer, dat is niet meer nodig. Met een online boekhoudprogramma is alles online opgeslagen en bespaar je dus een hoop ruimte in de kast of op kantoor.

6. Toegankelijkheid
Je hoeft helemaal geen verstand te hebben van allerlei technologie om een online boekhoudprogramma te gebruiken. De programma’s zijn duidelijk en toegankelijk en kunnen door iedereen gebruikt worden. Je accountant kan makkelijk inloggen om de laatste cijfers te zien en je direct advies geven.

7. Browser onafhankelijk
Maak je gebruik van een Windows computer of een Apple? Heb j een Android telefoon of een iPhone? Met online boekhoudprogramma’s maakt het niet uit wat voor platform of browser je gebruikt, de programma’s zijn met iedere browser compatibel.

8. Boekhoudprogramma’s vergelijken
Met de boekhoudprogrammagids kun je makkelijk zien welk boekhoudprogramma bij jou zou passen en ze vergelijken. Online boekhouden is makkelijk en een programma is zo gevonden met online-boekhouden.org. Er zijn een heleboel voordelen aan een online boekhoudprogramma en in deze tijd is het verstandig om over te stappen op een online administratie. Met de boekhoudprogrammagids heb je in mum van tijd een programma gevonden die aan jouw wensen en eisen voldoet en waarmee jij uit de voeten kunt.