Home » Ondernemersnieuws » algemeen » ​Tips om je restaurant weer up-to-date te maken

​Tips om je restaurant weer up-to-date te maken

Geplaatst in: algemeen

Als je al een tijdje een restaurant runt kan het goed zijn, dat je zaak aan het verouderen is. Of je hebt de kans om een bestaande horecazaak over te nemen, alleen kan die wel een opknapbeurt gebruiken. Met dit artikel geven we tips voor het up-to-date maken van je restaurant.​

Tip 1: Maak een lijst en stel prioriteiten

Als je het restaurant gaat opknappen begin met een lijst maken. Som alles op wat je zou willen aanpakken. Je zult er snel genoeg achter komen dat als je ergens aan begint, er steeds meer wensen bij komen. Dat geeft niets, maar de meeste ondernemers hebben te maken met een beperkt budget. Dan moet je keuzes maken en prioriteiten stellen. Gebruik daarvoor de volgende tips.​

Tip 2: Luister naar je klanten

Een bestaand restaurant heeft al klanten. Dit is perfect, want zij zijn jouw doelgroep. Vraag je klanten daarom naar hun mening. Wees creatief over de manier waarop je de mening vraagt. Wellicht is het goed om te vragen wat iemand aan je restaurant zou veranderen, als diegene eigenaar zou zijn. Verzamel deze meningen en kies jouw verandering. ​

Tip 3: Begin met de uitstraling

De meeste klanten zullen een mening geven over de uitstraling van je horecazaak. Begin daarom daarmee als je je restaurant up-to-date maakt. Een verfbeurt doet al veel, maar denk ook aan de kleine zaken die opvallen. Laat je inspireren op Topgiving.nl en zorg voor de uitstraling die jouw restaurant nodig heeft. Het uiterlijk van je pand is belangrijk, maar ook de huisstijl op het gebied van reclame. Wees creatief.​

Tip 4: Niet bezuinigen op apparatuur

Na het uiterlijk kun je het beste kritisch naar je apparatuur kijken. Wellicht is dit verouderd of niet meer toereikend voor de huidige eisen. Zeker als het om hygiëne gaat, kunnen de eisen behoorlijk veranderd zijn. Apparatuur is misschien duur in aanschaf maar het is ook jouw gereedschap. Wil je toch bezuinigen, kijk dan eens op de website van Horecarama.nl.​

Tip 5: Vraag om feedback

Tijdens het veranderproces is het belangrijk om te weten of je het goed doet. Vraag aan je omgeving wat zij ervan vinden. Ga niet in de put zitten als iemand de veranderingen niet leuk vindt, maar probeer een algemeen beeld te vormen. Het is overigens helemaal niet storend als jij als eigenaar eens bij de tafeltjes langs loopt en vraagt of mensen je restaurant waarderen.​

Tip 6: Beloon goede adviezen

Als restaurant wil je graag klanten die terugkeren. Om dat te realiseren is het goed om klanten te laten zien dat je wat met hun aanbevelingen doet. Daarnaast kun je mensen belonen bij goede adviezen. Je kunt denken aan een extra gerechtje maar beter is om korting te bieden. Bijvoorbeeld: “Wij gaan uw advies opvolgen. Komt u over een tijdje kijken hoe het is geworden? Dan krijgt u van mij het voorgerecht gratis.”​

Tip 7: Kijk naar je collega’s

Omdat je niet de enige horeca-ondernemer bent met deze problematiek, is het goed om eens bij collega’s te kijken. Loop eens een ander restaurant binnen en kijk hoe het daar is geregeld. Heeft u een goede relatie met enkele klanten vraag hen dan eens wat zij in jouw restaurant missen wat ze bij jouw collega’s wel hebben.

De veranderingen zijn niet het belangrijkste, hoewel het geld kost. Belangrijk om je restaurant up-to-date te houden is datgene doen wat je klanten willen. Vraag ze daarom naar hun mening en wensen.