Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » ​Pennen bedrukken: waar op te letten?

​Pennen bedrukken: waar op te letten?

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Als je pennen wilt laten bedrukken, dan heb je een zee aan keuzes. Ga je voor een kleurrijke of een neutraal gekleurde pen, kies je voor een balpen of een vulpen en wat wil je eigenlijk op de pen laten bedrukken? Ga je voor een bedrijfsnaam of misschien wel een vermelding van je website. Bedrukte pennen kun je bij veel aanbieders bestellen, zoals bijvoorbeeld bij Maxilia.nl, maar het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten. Wij geven je een paar praktische tips.

Het materiaal van de pen

Eerder al lieten wij je weten dat de trend onder de kerstpakketten van 2017 ‘duurzaam’ was. Deze trend loopt nog altijd en hier kun je ook rekening mee houden bij het maken van een keuze voor pennen. Metaal wordt beter gewaardeerd dan plastic, bijvoorbeeld, maar bamboe is natuurlijk ook een heel duurzame keuze.

De kwaliteit van de pennen

De pen die je weggeeft wordt gelinkt aan jouw bedrijf middels de bedrukking. Wanneer de pen er na twee keer gebruiken mee stopt of wanneer deze al snel barsten gaat vertonen, dan komt dit je imago niet ten goede. Kies dus voor een pen van sterke kwaliteit en met een goede vulling.

Neem er de tijd voor

Natuurlijk hoef je geen uren te besteden aan het uitzoeken van pennen met bedrukking. Wel is het goed om de pennen op tijd te bestellen. In de meeste gevallen ben je een stuk voordeliger uit wanneer je kiest voor een wat langere levertijd dan wanneer je de bedrukte pennen binnen 24 uur geleverd wilt hebben. Daarnaast is de keuze ook direct veel groter bij de meeste aanbieders.

Pennen aanpassen op de huisstijl

Een ruime keuze werkt altijd in je voordeel. Je hebt namelijk niet alleen de mogelijkheid om te kiezen voor de kwaliteit en het materiaal van je voorkeur, maar je kunt ook kiezen voor kleuren die goed aansluiten bij je huisstijl. Als jouw logo blauw is, dan valt deze slecht op als deze wordt bedrukt op een groene pen. Let er dus op dat je de kleur van zowel de pen als de bedrukking kunt kiezen.

Laat je inspireren

Het is altijd goed om de mogelijkheden eens op je in te laten werken en geen overhaaste beslissingen te maken. Je kunt je eens laten inspireren door een ruim, veelzijdig en compleet assortiment pennen die geschikt zijn voor bedrukking. Kijk bijvoorbeeld eens in het online aanbod van Maxilia en laat je inspireren.