Home » Ondernemersnieuws » webwinkel » ​Haal meer uit je B2B webshop met een headless commerce platform gecombineerd met WordPress

​Haal meer uit je B2B webshop met een headless commerce platform gecombineerd met WordPress

Geplaatst in: webwinkel

Het grote probleem dat e-commerce-managers en marketeers ervaren met e-commerce-platforms is dat het meegeleverde content management systeem (CMS) in beton gegoten is. Het platform is vooral opgezet voor het verkopen van items, maar SEO en content toevoegen of aanpassingen doen is een hel.

Maar dit hoeft niet langer zo te zijn: met het headless commerce-platform van Propeller kies je welk CMS je maar wilt. Bijvoorbeeld WordPress, dat niet voor niets het nummer 1 CMS van marketeers en e-commerce-managers is. Als je het headless commerce-platform combineert met WordPress haal je in een handomdraai meer uit je B2B webwinkel. Deze gouden combinatie zorgt namelijk voor maximale flexibiliteit en keuzevrijheid. En dat is nodig, want je wilt je onderscheiden van de rest en het maximale uit je B2B-website of -shop halen en niet overgeleverd zijn aan een gebruiksonvriendelijk, Spartaans CMS.

De kracht van onze plug-in voor WordPress

De plug-in van Propeller voor WordPress maakt diverse commerce-pagina’s automatisch aan. Deze pagina’s zijn ontworpen en ontwikkeld met een geoptimaliseerde B2B-ervaring in het achterhoofd. Je kiest een eigen ontwerp of kiest voor een bestaande website of thema en de pagina’s kunnen worden gewijzigd en uitgebreid vanuit WordPress.

Je kunt hierbij denken aan automatisch aangemaakte commerce-pagina’s over je productcatalogus, zoals productpagina’s, merkpagina’s of pagina’s over productcategorieën. Daarnaast gaat het om pagina’s rondom het inkoopproces, waaronder de pagina van het winkelmandje van klanten, de checkout-pagina, de betaalpagina, details over de offerte en de daadwerkelijke bestelling en de ‘bedankt voor uw bestelling’-pagina. Tot slot kunnen diverse selfservice-pagina’s automatisch worden aangemaakt, waaronder die voor favorieten, het resetten van je wachtwoord, de login-pagina, de my-account-pagina, de pagina voor het invullen van adressen en andere contactgegevens, een overzicht van alle bestellingen en aangevraagde offertes en tot slot een pagina met informatie over teruggestuurde artikelen. 

Hoe het werkt

De plug-in haalt producten en productinformatie uit Propeller, dat uitgebreide productdata ondersteunt, waardoor je jouw product data management (PDM) kunt afstemmen op jouw SEO- en Metadata-strategie. Verder biedt de plug-in de vrijheid om producten op elk gewenste plek te tonen op de website met behulp van out-of-the-box product-widgets. De widgets zijn er in verschillende smaken voor cross- en upsell, kijkgedrag en productcategorieën. Voor het eerst zijn volledige B2B Commerce functionaliteiten beschikbaar in een WordPress-website, die je eenvoudig toevoegt via out-of-the-box pagina’s van Propeller. Zo breng je content en commerce samen op één plek.

Of je nou commerce-functionaliteit wilt toevoegen aan een bestaande site, een nieuwe commerce-site wilt opzetten of meerdere webshops wilt beheren met één commerce-back-end: Propeller met WordPress kan het allemaal!

In WordPress regel je je SEO, content en contentpersonalisatie, terwijl je in Propeller je commerce personaliseert, productinformatie toevoegt, het offerte- en ordermanagementproces stroomlijnt, je prijsstelling bepaalt en je klantdata beheert. Het enige wat er vooraf moet gebeuren is een eenmalige integratie met je core-systemen, zoals je ERP, CRM, leveranciers en/of kanalen. Onze oplossing is zowel geschikt voor B2B als D2C, voor dedicated shops per land en voor doelgroep gebaseerde webshops. 

Wij combineren the best of both worlds en optimaliseren jouw B2B webshop software.