Home » Ondernemersnieuws » algemeen » ​De goede schoen kiezen bij elke outfit

​De goede schoen kiezen bij elke outfit

Geplaatst in: algemeen

Door de kleding die je draagt maak je een statement. Soms heb je nette kleding nodig voor je werk of een speciale gelegenheid, soms kun je casual gekleed gaan. Je wilt graag goed voor de dag komen, dus besteed je aandacht aan wat je draagt. Maar let je ook op de schoenen? Deze worden nogal eens over het hoofd  gezien. Hoe kies je schoenen die goed bij je kledingstijl passen? Als je de verkeerde keuze maakt, is dat zonde van alle energie die je in je kledingkeuze hebt gestopt. Daarom volgen hier enkele adviezen om rekening mee te houden.

Welke schoen past bij welke stijl?

Hoewel er niet echt meer sprake is van een dresscode, zijn er wel verschillende stijlen van kleding. De minst veeleisende stijl is casual. Dit is eigenlijk vrijetijdskleding. Het is comfortabel om te dragen en is informeel. Zo kun je een spijkerbroek met daarbij een overhemd dragen. Draag hierbij prettig zittende leren schoenen. Hieraan zijn niet veel eisen gesteld. Bij het blauw van een spijkerbroek passen schoenen van verschillende kleuren. Van Bommel Schoenen heeft een grote keuze aan goed passende en comfortabele schoenen die goed staan bij elke outfit.

Nette schoenen bij je pak

Het tenue de ville (stadskleding) is eigenlijk gewoon het maatpak. Er worden tegenwoordig wat meer kleuren gebruikt dan enkele jaren geleden. Naast de kleuren zwart, blauw en grijs zie je nu ook bruin. Bij deze stijl passen leren of suède schoenen. Het kan gaan om lage schoenen of enkelhoge. Je kunt voor deze kledingstijl veel leuke en mooie schoenen vinden. Let er wel op dat je schoenen er verzorgd uitzien en dat ze goed onderhouden zijn. Dus geen versleten neuzen of afgetrapte hakken.

Schoenen met stijl

Is het nodig voor je werk of een feest dat je in pak of kostuum gaat? Dan is je schoenenkeuze natuurlijk erg belangrijk. Ten eerste moet je letten op de kleur. Draag je een donkerblauw of zwart kostuum? Dan zouden je schoenen zwart moeten zijn. Een grijs pak kan echter ook, draag hierbij zwarte of camelkleurige schoenen. Het is niet de bedoeling dat je schoenen erg opvallen, dus kies ze in lijn met je pak. Vergeet als laatste je sokken niet. Die zouden dezelfde kleur als je pak moeten zijn. Floris van Bommel Schoenen heeft een grote keuze in nette en stijlvolle schoenen die bij elk kostuum passen.