Home » Ondernemersnieuws » algemeen » ​De eerste indruk van je bedrijfspand

​De eerste indruk van je bedrijfspand

Geplaatst in: algemeen

Een bedrijfspand vormt toch altijd weer een visitekaartje van een bedrijf. Komen er vaak klanten op bezoek, dan moet het er dus verzorgd uitzien. Hierbij enkele tips voor het onderhoud, zowel bij de buitenzijde als het interieur van een pand.

Buitenzijde van het pand
Als allereerst zien klanten of andere bezoekers natuurlijk bij aankomst de buitenzijde van je bedrijf. Het exterieur van het pand hoort er uiteraard tiptop uit te zien, zo creëer je een verzorgd en betrouwbaar imago. Met een hogedrukspuit vuiligheid en eventuele aanslag zoals mos eens per jaar van de gevels laten verwijderen doet al een hoop. Als het bedrijfspand uit baksteen is opgetrokken, kun je het exterieur een grote opfrisbeurt geven door deze te laten zandstralen en opnieuw te laten voegen. Zorg daarnaast voor goede vochtwering waardoor geen donkere natte plekken de gevels ontsieren. Zijn deze er al, dan kun je (nadat je de oorzaak hebt laten verhelpen) de buitenmuren laten schilderen of stuken. Bij het stuken wordt een extra isolerende laag aangebracht, die gelijk zorgt voor een kostenbesparing op de energiekosten. Laat ook tijdig het schilderwerk uitvoeren van de kozijnen en deuren, dit is een investering maar hiermee zorg je wel voor het behoud van je pand.

Ruimte rond het bedrijfspand
Bij de buitenzijde van het pand moet je natuurlijk niet alleen naar het gebouw kijken, maar naar het hele totaalplaatje. Zijn er parkeerplaatsen? Zorg dan dat de bestrating netjes is aangelegd, geen grote kuilen zijn of losliggende tegels dus. Groene of grijze aanslag op tegels kan met een hogedrukspuit worden verwijderd. Dit alles geldt natuurlijk ook allemaal voor de bestrating die naar de entree leidt. Zijn er groenstroken aanwezig rond het pand? Zorg dan dat minimaal eens per jaar bomen en struiken worden gesnoeid en regelmatig onkruid wordt gewied en eventuele perkbloemen worden vervangen. Ook de verlichting rond het pand bij parkeerplaatsen en de entree is belangrijk, met de juiste verlichting kun je je van je pand een echte eyecatcher maken. Daarnaast is goede verlichting ook nog eens erg belangrijk als preventiemiddel tegen inbraak.

Eenmaal binnen…
Klanten en andere bezoekers komen voornamelijk binnen via de entree. Zorg dus dat deze schoon en overzichtelijk is, dat duidelijk is waar mensen zich kunnen melden en dat er ruimte is om te zitten als ze nog even moeten wachten. De entree kan ook gelijk goed gebruikt worden voor de marketing van je bedrijf, door producten in vitrines tentoon te stellen of door foto’s van producten of werkzaamheden op te hangen. Zijn er aparte vergaderruimtes waar je met klanten zit? Zorg dan dat deze afgescheiden zijn van de kantoren of andere ruimtes waar medewerkers aan het werk zijn, dat er dichtbij (uiteraard schone) toiletten zijn en een pantry waar je drankjes kunt halen.

Gaat je bedrijf naar een ander bedrijfspand verhuizen? Zorg dan dat alle grote verbouwingen zijn uitgevoerd voordat je het pand betrekt, dan hoef je het later slechts te onderhouden. Uiteraard is het raadzaam een verhuisfirma in te huren die gespecialiseerd is in bedrijfsverhuizingen.