Home » Ondernemersnieuws » ICT » ​Bespaar kosten op zakelijke telefonie voor je medewerkers

​Bespaar kosten op zakelijke telefonie voor je medewerkers

Geplaatst in: ICT, telefonie

Mobiel internet is in de huidige tijd niet meer weg te denken! Steeds meer consumenten nemen een abonnement met veel mobiele data, zodat zij overal toegang hebben tot hun kanalen op sociale media, het laatste nieuws, hun inbox, enzovoorts. Niet alleen voor particuliere consumenten is mobiel internet steeds belangrijker geworden, dit geldt ook voor zakelijke klanten. Wellicht heb je binnen je organisatie al gemerkt dat het verbruik van mobiele data door uw personeel flink is toegenomen is de afgelopen jaren. De groeiende populariteit van mobiele data is niet alleen merkbaar aan de consumentenkant van de markt, ook bij providers is een verschuiving te zien. Providers bieden namelijk steeds meer abonnementen die zich richten op het verbruik van mobiele data.

Sim only abonnementen voor je medewerkers

Wanneer je medewerkers een eigen telefoon van de zaak krijgen, heb je de keuze uit een abonnement met mobiele telefoon of een sim only abonnement. Vaak blijkt een sim only abonnement de goedkoopste oplossing te zijn, omdat je hierbij niet met hoge maandlasten komt te zitten voor de aflossing van de mobiele telefoons zelf. Daarbij gaan de huidige mobiele telefoons vaak veel langer mee dan de abonnementsperiode van twee jaar. Bij veel Nederlandse providers kun je de sim only bundels zelf samenstellen. Hoe bepaal je welke samenstelling van de sim only bundel het meest geschikt is?

Het kan raadzaam zijn om een sim only met onbeperkt internet te kiezen voor je medewerkers, nu mobiel internet steeds belangrijker wordt. Een van de voordelen aan onbeperkt mobiel internet is dat je medewerkers hun mobiele internet voor verschillende zaken kunnen gebruiken. Niet alleen hebben zij altijd toegang tot hun mail en het laatste nieuws binnen je bedrijf, ook kunnen zij tegenwoordig bellen via mobiel internet. Denk aan apps als Skype, Facebook Messenger en Whatsapp.

Verschillende abonnementen vergelijken

Om te voorkomen dat je teveel betaalt voor sim only met onbeperkt internet is het raadzaam om vooraf sim only bundels van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op internet vind je handige tools die dit mogelijk maken. Hierbij kun je vooraf opgeven hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je in het abonnement op wilt nemen. De vergelijkingstool bepaalt vervolgens welke provider het goedkoopste abonnement aanbiedt. In sommige gevallen krijg je korting als je direct voor meerdere medewerkers een zakelijk abonnement afsluit. Het is sterk aan te raden om hier vooraf naar te kijken bij verschillende providers.