Home » Ondernemersnieuws » algemeen » ​5 tips voor het kiezen van een zakentas

​5 tips voor het kiezen van een zakentas

Geplaatst in: algemeen

De juiste zakentas kent vele voordelen. Je komt professioneel voor de dag, je kan al je materialen gemakkelijk vervoeren en je ziet er ook nog eens stijlvol uit. Maar welke zakentas is nu de beste optie voor jou?

 1. Doelbepaling
  Waar ga je de tas uiteindelijk voor gebruiken? Ben je op zoek naar een tas waar je grote middelen in kunt vervoeren zoals een portfolio of schetsen van bouwplannen? Of ben je op zoek naar een wat compactere variant met meerdere deelsluitingen zoals een dokterstas? Sta even stil bij het uiteindelijke doel van de tas. Transporteer je waardevolle producten zoals je laptop en mobiele telefoon, of gebruik je de tas enkel en alleen voor wat los papierwerk?
 2. Omgeving
  Niet iedere tas past in dezelfde situatie. Het geven van de verkeerde indruk kan finaal zijn voor je reputatie. De tas die je voor de sportschool gebruikt is anders dan de tas die je meeneemt op een zakenreis. Iedere tas past zo in zijn eigen omgeving. Een chique koffer is niet direct op zijn plek aan de arm van een copywriter bij een hip reclamebureau, maar kan wel weer goed passen aan de arm van een leraar op de Universiteit.
 3. Design
  Houd je van gekke patroontjes en knallende kleuren? Sta dan wel even stil bij het feit dat een kleurrijke tas minder gemakkelijk te combineren is met je kleding. Een neutrale tas daarentegen past bij iedere outfit. Een bruine leren tas staat goed bij een 3-delig pak, maar ook bij een moderne kleurrijke outfit. Ga voor neutrale kleuren en combineer de look van je tas eventueel met eenzelfde riem of hoofddeksel. Je kan er zelfs de kleur van je schoenen op aanpassen. Op die manier maak je de look helemaal af en wordt de tas onderdeel van je algehele uitstraling.
 4. Kies kwaliteit
  Tassen van een stevig, robuust materiaal zien er niet alleen goed uit, ze bieden ook betere weerstand tegen stoten en vallen. Het is wel zo fijn om je tas gewoon neer te kunnen zetten zonder bang te zijn dat de inhoud beschadigd. Vergeet de dunne stofjes en ga voor een stevige, robuuste tas om zeker te zijn van je zaak. Materialen als leer doen het ook erg goed!
 5. Draaghouding
  Bedenk ook hoe je de tas uiteindelijk wilt dragen. Wil je de tas continue in je hand houden of wil je hem ook over je schouder kunnen hangen? Of misschien wil je het allebei; kies dan voor een tas met zowel een korte als een lange band!