Home » Boeken voor ondernemers » Opkomst en ondergang van DSB

Opkomst en ondergang van DSB

Geplaatst in: Boeken voor ondernemers

opkomst-ondergang-DSBDe val van Dirk Scheringa’s DSB Bank was een van de grootste financiële thrillers in de Nederlandse geschiedenis. Wekenlang hield die televisiekijkers en krantenlezers in de ban, want soms is de werkelijkheid spannender dan een film. Wat heeft zich allemaal voor en achter de schermen afgespeeld in Wognum, op het ministerie van Financiën en bij De Nederlandsche Bank aan het Frederiksplein?

Dit boek beschrijft de opkomst en ondergang van Scheringa’s financiële imperium, waartoe ook zijn voetbalploeg AZ en zijn Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek behoorden. Is deze trouwhartig ogende entrepreneur kapotgemaakt door het financiële establishment of is hij aan zijn eigen grootheidswaan ten onder gegaan? Dit is het relaas van een opzienbarend financieel debacle en persoonlijke tragedie. Zelden viel in Nederland iemand zo snel van een huizenhoog voetstuk.

AuteurRedactie Volkskrant
UitgeverConserve
UitvoeringPaperback, 256 pagina’s
ISBN139789054292982
Jaar publicatie2009
Prijs / prijs e-book€ 11,99 / 9,50
Bestel dit boek bij bol.com

  1. […] Pieter Lakeman, die ten tijde van de DSB Bank van Scheringa een oproep deed tot een bankrun. Dat beide heren geen vrienden zijn, moge duidelijk […]

  2. redactie
    |

    Visitor Rating: 3 Stars