Home » Ondernemersnieuws » zzp » Is de zpp’er de nieuwe bedelaar?

Is de zpp’er de nieuwe bedelaar?

Geplaatst in: zzp

Robert-jan-blom“Vroeger noemden we het beestje bij de naam. Wie geen werk had, was een werkloze. Er zijn echter steeds minder werklozen. Waarom? Omdat Den Haag hen een nieuwe naam heeft gegeven: werklozen heten voortaan zzp’er.” Robert Jan Blom, schrijver van vele boeken over ondernemerschap, mag op Quotenet uitpakken over de status van zzp’ers.

“Al eerder heb ik mijn zorgen geuit over de circa 800.000 zzp’ers die ons land rijk is. Omdat ze nauwelijks verzekerd zijn, te weinig klanten verwerven en het al een geweldige prestatie vinden om bij een online drukkertje visitekaartjes te bestellen met ‘Directeur’ onder hun naam. Desondanks groeit het aantal startende zzp’ers maar door. Over anderhalf jaar tikken we de één miljoen aan.”

“Er zijn tijden geweest waarin ik elke starter een hart onder de riem stak.” (die herinneren wij ons niet, red.) “Die dagen zijn voorbij. Nederland is getroffen door het zzp-virus. Zodra een werknemer, uitkeringsgerechtigde, werkloze, twijfelaar of andersoortige goudzoeker meent dat hij of zij meer kan verdienen met een eigen bedrijf, wordt er direct een bezoekje gebracht aan de Kamer van Koophandel. Het virus waart rond, de zzp-koorts maakt steeds meer slachtoffers.”

Tot zover meneer Blom. We snappen zijn punt. Maar vragen ons wel af of het nodig is om zo neerbuigend over de vele zzp’ers te schrijven… Bent u niet vies van wat kastijding, lees dan zijn artikel verder bij de rijkeluissite van Quote.