Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Ergonomie & bureaustoelen

Ergonomie & bureaustoelen

Geplaatst in: algemeen

Waarom zitten er zoveel knoppen op een bureaustoel? Waarom zijn de meeste bureaustoelen zwart? Waarom zijn ze eigenlijk zo….. lelijk?

Zomaar een aantal vragen die je je vast wel eens heb afgevraagd. Waarom een bureaustoel zoveel knoppen heeft? Als antwoord op de wet. Ja, echt. In Nederland zijn we net een tandje strenger met de regels waar een bureaustoel aan moet voldoen ten opzichte van de rest van Europa. De normering die we hiervoor gebruiken is NPR 1813. Waarom is het in Nederland strenger? Omdat bij ons het verschil in lengte onder de bevolking vrij groot is en daardoor lichaamsverhoudingen. Dit zorgt ervoor dat er meer opties nodig zijn op een bureaustoel om alle gebruikers lekker en vooral goed ergonomisch verantwoord te laten zitten. De rest van Europa maakt gebruik van de NEN-EN 1335 normering.

Verder zitten de knoppen er natuurlijk op om gebruikt te worden. Het juist instellen van je bureaustoel elke dag (voor flexwerkers) of eenmalig, zal je zoveel zitgenot opleveren waar je gehele werkhouding profijt van heeft. Een kleine moeite, groots effect. Ergonomie is niet voor niets zo verbonden met het woord bureaustoel. Blijf ook gedurende de dag je bureaustoel aanpassen als je merkt dat je toch niet lekker zit. We kennen allemaal de verschrikkelijke termen die dit jaar veel in het nieuws werden gebruikt over ‘zitten is dodelijk’. Dit is niet bedoeld om je bang te maken maar.. Gun jezelf een goed afgestelde bureaustoel en daarmee een ergonomische werkplek.

Waarom de meeste bureaustoelen zwart zijn? Die mag je zelf bedenken.

Waarom zijn ze eigenlijk zo.. lelijk? De meeste bureaustoelen zijn wellicht anders dan je favoriete eetkamerstoel of keukenstoel eruit ziet. Echter, sommige bureaustoelen hebben slimme techniek verwerkt in hun uiterlijk op een design technisch goede manier. Hendels en knoppen steken niet uit maar zijn weggewerkt, verstellen gaat of door middel van een autofit of met een handig nauwelijks zichtbaar systeem.

Tot slot, puur gezien het gebruiksgemak en niet zozeer de ergonomie. Let op de wielen die onder de bureaustoel zitten. Heb je een harde vloer, kies dan voor zachte wielen. Een zachte vloer vereist harde wielen. Simpel zat.

  1. Ergowerken
    |

    Een goede bureaustoel wordt steeds belangrijker geacht. Niet gek ook als je je bedenkt dat 29% van alle Nederlanders last heeft van nek- en/of rugklachten. Door gebruik te maken van een ergonomisch juist ontworpen bureaustoel kun je je rugklachten verlichten. Een ergonomische bureaustoel biedt ondersteuning op de juiste plaatsen en zorgt ervoor dat je lichaam een goede houding aanneemt. Vraag ons om persoonlijk advies!